Ελληνικές επιτυχίες στο 74ο Φεστιβάλ των Καννών. H μικρού μήκους ταινία «Brutalia Εργάσιμες Μέρες», η μοναδική ελληνική που συμμετείχε σε επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ, εκείνο της Εβδομάδας Κριτικής, απέσπασε το βραβείο του Canal+ για Καλύτερη Μικρού Μήκους Ταινία.

Την ίδια ώρα η ταινία «Feathers» του Ομάρ Ελ Ζοχάιρι, με Ελληνα συμπαραγωγό τη Heretic, κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο Nespresso της κριτικής επιτροπής. Ως γνωστόν, η Εβδομάδα Κριτικής είναι ένα πρόγραμμα που στρέφει το βλέμμα του σε πρωτοεμφανιζόμενους δημιουργούς από όλον τον κόσμο.

Η «Brutalia» είναι μια αλληγορική ιστορία στην οποία οι μέλισσες αντικαθίστανται από ανθρώπους. Η φωνή της αφηγήτριας (Κόρα Καρβούνη) παρουσιάζει με λεπτομέρειες τον κόσμο των μελισσών αλλά στην οθόνη βλέπουμε γυναίκες στην θέση των εντόμων.

Κεντρικό πρόσωπο μια νεαρή μέλισσα, η Αννα (Ελσα Λεκάκου) στο στάδιο εκπαίδευσης, την περίοδο δηλαδή που εξαγάγεται στον κόσμο των μελισσών: καθαρίστρια, παραμάνα, κτίστης και τέλος συλλέκτης τροφής. Και μέσα από την ιστορία της παρατηρούμε τον κόσμο στον οποίο κινείται.

Χαρακτηριστικά του η πειθαρχία, η στρατιωτικοποιημένη εργασία αλλά και η μοναξιά του ατόμου μέσα στο κοινωνικό σύνολο, μια παράμετρος που απασχολεί γενικότερα τον σκηνοθέτη στις τέσσερις μέχρι σήμερα ταινίες του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr