Λύση σε ένα πρόβλημα που αφορά χιλιάδες φορολογούμενους που ενώ έχουν εξοφλήσει τις φορολογικές υποχρεώσεις τους εξακολουθούν να φαίνονται στα ηλεκτρονικά συστήματος της εφορίας ως οφειλέτες, δίνει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Ειδικότερα, η ΑΑΔΕ προχώρησε στην αποστολή e-mail σε όλους τους φορολογουμένους, οι οποίοι έχουν πληρώσει τις οφειλές τους, αλλά αυτές εμφανίζονται ανεξόφλητες στον προσωπικό τους λογαριασμό στο σύστημα και ουσιαστικά τους ενημερώνει να μην ανησυχούν καθώς έχει στη διάθεσή της στοιχεία ότι έχουν εκπληρώσει τις φορολογικές υποχρεώσεις και ότι αυτό θα φανεί στα μέσα Ιουλίου.

Μάλιστα πηγαίνει και ένα βήμα παρακάτω καθώς δίνει λύση και στο θέμα της έκδοσης φορολογικής ενημερότητας.

Όπως αναφέρει αρμόδιος παράγοντας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων πρόκειται για ποσά, η καταβολή των οποίων επιβεβαιώνεται στα Στοιχεία Πληρωμής της Προσωποποιημένης Πληροφόρησης, στο myTAXISNET, αλλά εμφανίζονται ως εκκρεμείς οφειλές, είτε στα Στοιχεία Οφειλών εκτός Ρύθμισης, είτε στα Στοιχεία Ρύθμισης. Ο λόγος είναι, διότι εκκρεμεί η ολοκλήρωση της καταγραφής των ιδιοκτητών ακινήτων, ώστε να υπάρχει πλήρης εικόνα όσων πρέπει να τύχουν των ευεργετημάτων σε περίπτωση, που λαμβάνουν μειωμένο κατά 40% ενοίκιο, λόγω κορωνοϊού. Γι΄ αυτό και έχει ζητηθεί η δήλωση και επικαιροποίηση μισθωτηρίων ηλεκτρονικά και η σχετική δήλωση Covid.

To e-mail της ΑΑΔΕ προς τους πολίτες αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητή Κυρία, Αγαπητέ Κύριε,

Εκ μέρους της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων σας ευχαριστούμε για την εκπλήρωση των φορολογικών σας υποχρεώσεων.

Η αποπληρωμή των οφειλών σας εμφανίζεται στα Στοιχεία Πληρωμών, στην Προσωποποιημένη Πληροφόρηση του myTAXISNET.

Σε περίπτωση που οι συγκεκριμένες πληρωμές δεν έχουν ακόμα πιστωθεί στις οφειλές σας, παρακαλούμε να αγνοήσετε την εικόνα αυτή και τις τυχόν προσαυξήσεις.

Η εικόνα των οφειλών σας θα ενημερωθεί με τις πληρωμές σας εντός του Ιουλίου.

Εφόσον χρειαστεί να λάβετε φορολογική ενημερότητα ή βεβαίωση οφειλών, μπορείτε να τη ζητήσετε από τη ΔΟΥ σας, αποστέλλοντας ηλεκτρονικά τη σχετική δήλωση/αίτηση, μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, χρησιμοποιώντας τη φόρμα της υπεύθυνης δήλωσης του dilosi.services.gov.gr, μέσω συστημένης αλληλογραφίας, ή μέσω αίτησης στο πρωτόκολλο της ΔΟΥ.

Ευχαριστούμε για το χρόνο και την κατανόησή σας».

Πηγή: tovima.gr