Η ακρίβεια είναι ανεξέλεγκτη με το πορτοφόλι της νοικοκυράς να αδειάζει ολοένα και περισσότερο.

«Από τα μέσα Σεπτέμβρη και μετά βγαίνω συνεχώς εκτός μπάτζετ. 700 ευρώ ερχόταν κάθε μήνα το σούπερ μάρκετ για την οικογένεια της 45χρονης Μάρθας. Σήμερα παρότι βάζει στο καλάθι της τα απολύτως απαραίτητα. Γύρω στα 70 με 80 ευρώ παραπάνω παίρνοντας πάντα τα ίδια πράγματα» λέει η Μάρθα Τσιάνη.

Μητέρα τεσσάρων παιδιών, το γάλα δεν λείπει ποτέ από το καλάθι. Το ίδιο τα μακαρόνια και τα μπισκότα.

Οι πρώτες αυξήσεις στα ράφια είναι γεγονός. Οι αυξήσεις σε βασικά προϊόντα όπως φέτα, ρολό κουζίνας, αραβοσιτέλαιο, μακαρόνια, όσπρια και αλεύρι είναι τσουχτερές.

«Βασικά προϊόντα που ξέρω τις τιμές και τα αγοράζω κάθε μήνα βλέπω 40 λεπτά πιο πάνω. Να κάνω από πού περικοπές; Να κόψω το φροντιστήριο; Τα αγγλικά; Το κολυμβητήριο που πηγαίνουν μια εβδομάδα και πρέπει για να μην είναι συνέχεια σπίτι;» τονίζει η κ. Τσιάνη.

Στο τέλος του μήνα η αύξηση αυτή μεταφράζεται σε 83,40 ευρώ και στο τέλος του χρόνου αγγίζει μέχρι και τα 1.000 ευρώ επιπλέον για μια μέση οικογένεια.

Αναγκαίο κακό βλέπουν την αύξηση από την μεριά τους οι καταστηματάρχες.

Στα ύψη και τα καύσιμα

Για γέμισμα ρεζερβουάρ χρειάζεται πλέον 105,90 ευρώ και για να το γεμίσει τρεις φορές μέσα στον μήνα θα χρειαστεί 317 ευρώ δηλαδή 62,28 ευρώ επιπλέον από όσα έδινε.

Στα ύψη και το πετρέλαιο κίνησης με το γέμισμα ενός 60λιτρου να ανέρχεται στα 89,94, μια αύξηση της τάξεως των 66 ευρώ το μήνα και των 792 ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr