Πλήρη στήριξη, όπως ήταν αναμενόμενο, παρέχει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στον βουλευτή Νίκο Παππά που καταδικάστηκε σήμερα από το Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, δεν τίθεται κανένα θέμα μη συμμετοχής του Νίκου Παππά στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και θα είναι κανονικότατα υποψήφιος στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές στο νότιο τομέα της Β΄ Αθηνών.

Μετά την ανακοίνωση της ποινής υπήρξε επικοινωνία του Ν. Παππά (σ.σ. ήδη ξεκίνησαν υποστηρικτές δηλώσεις όπως του τέως προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση στο ρ/σ των Παραπολιτικών) που προέβη και σε σχετική δήλωση, με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. που προβάλλει το επιχείρημα πως η απόφαση κινείται αντίθετα με την εισήγηση της εισαγγελίας και την αλήθεια.

Είναι ενδεικτική η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα στο Facebook για τον Νίκο Παππά:

«Ο κ. Μητσοτάκης πιστός στην οικογενειακή του παράδοση, φρόντισε να αξιοποιήσει την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία για να στήσει Ειδικά Δικαστήρια για τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Φάνηκε όμως δειλός. Δεν τόλμησε να διώξει εμένα, τον βασικό πολιτικό του αντίπαλο, παρά μονάχα υπουργούς της κυβέρνησής μου.

Οι πολιτικοί για τις αποφάσεις τους κρίνονται πρωτίστως από τον λαό. Και αν έχουν διαπράξει αξιόποινα αδικήματα, οφείλουν να διώκονται από το φυσικό τους δικαστή και όχι από τις εκάστοτε κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες.

Αυτή ήταν και παραμένει η θέση μου και έτσι έπραξα ως πρωθυπουργός.

Ωστόσο ο κ. Μητσοτάκης έχει φαίνεται άλλη άποψη. Δεν πήρε το μάθημά του από την πρόσφατη περιπέτεια της πολιτικής μας ζωής, όταν ο πατέρας του ήταν πρωθυπουργός. Και για λόγους προφανούς πολιτικής σκοπιμότητας, επέλεξε να ανοίξει ξανά έναν επικίνδυνο και ολισθηρό δρόμο για τη Δημοκρατία. Τον δρόμο της ποινικοποίησης της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Ας γνωρίζει όμως, ότι συνήθως η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Και ότι στο τέλος θα κινδυνεύσει να πέσει ο ίδιος, μέσα στο λάκκο που περίτεχνα άνοιξε για τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Την τελική ετυμηγορία, άλλωστε, θα τη δώσει σύντομα ο ελληνικός λαός».

Πηγή: tovima.gr