Μόλις λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, και με το δημοσκοπικό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας να είναι καθαρό, η ονοματολογία σχετικά με τον σχηματισμό κυβέρνησης έχει ήδη ξεκινήσει.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, οι αλλαγές που αναμένεται να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε σχέση με την προηγούμενη κυβέρνηση του, δεν αφορούν μόνο στο επίπεδο των προσώπων, αν και εκεί αναμένεται να υπάρξουν ανατροπές, με πρωτοκλασάτα ονόματα να μένουν εκτός, αλλά και σε επίπεδο δομής της κυβέρνησης.

Πιο συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσανατολίζεται στο να ιδρύσει, αμέσως μετά τις εκλογές, το υπουργείο Οικογένειας, ενώ σκοπεύει να προχωρήσει άμεσα, με σχετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες, και στον εκσυγχρονισμό του επιτελικού κράτος.

Όσον αφορά τα πρόσωπα, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας έχει θέσει ως στόχο τη συμμετοχή περισσότερων γυναικών σε σχέση με την προηγούμενη κυβέρνηση, ενώ αναμένεται να γίνει και το λεγόμενο rotation, με στελέχη πρώτης γραμμής να μένουν εκτός κυβέρνησης, τουλάχιστον σε πρώτη φάση.

Πηγή: tovima.gr