Νέα δεδομένα για το ναυάγιο στην Πύλο και το δρομολόγιο του αλιευτικού που βυθίστηκε φέρνει το Mega. Όπως φαίνεται το σκάφος δεν είχε ξεκινήσει από τη Λιβύη, αλλά από την Αίγυπτο, κάνοντας στάση στο λιμάνι Τομπρούκ πριν ξεκινήσει ξανά για την Ιταλία.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν 9 άνδρες ανάμεσα στους διασωθέντες που οι ελληνικές Αρχές εκτιμούν ότι είναι οι διακινητές που ευθύνονται για την τραγωδία. Φαίνεται επίσης ότι η πλειοψηφία των διακινητών ήταν από την Αίγυπτο. Για τον κάθε επιβάτη φέρεται ότι πήραν 6.000 ευρώ.

Οι Αρχές ψάχνουν ακόμη τον «καπετάνιο» του πλοίου που είτε έχει εγκαταλείψει το πλοίο, είτε βρίσκεται ανάμεσα στους διακινητές. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ο «καπετάνιος» είχε εγκαταλείψει το πλοίο πολύ νωρίτερα.

«Όλα θα πάνε καλά»

Το Mega φέρνει στο φως μια συνομιλία ντοκουμέντο, λίγα λεπτά πριν το πολύνεκρο ναυάγιο. Είναι η ακτιβίστρια Ναουάλ Σούφι που προσπαθεί να ηρεμήσει έναν από τους επιβάτες.

  • 01.25 – 01.52 Ξημερώματα Τετάρτης
  • Ακτιβίστρια: Όλα θα πάνε καλά, μην πηγαίνετε ούτε αριστερά ούτε δεξιά, περιμένετε εκεί μέχρι να έρθει βοήθεια.
  • Επιβάτης: Δε θέλουμε να τουμπάρει το πλοίο.
  • Ακτιβίστρια: Θα έρθει το καράβι να σας φέρει νερό, αλλά προσέξτε εάν πάτε όλοι προς ένα μέρος, το καράβι θα τουμπάρει.

Πηγή: tovima.gr