Όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, στον απόηχο της πολύνεκρης τραγωδίας στα Τέμπη, αναβάλλεται η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου της Παρασκευής, χωρίς να έχει οριστεί νέα ημερομηνία.

Πληροφορίες αναφέρουν ακόμη ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει αργότερα, σήμερα, δήλωση.

«Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο»

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στο σημείο της τραγωδίας.

Εκεί ο Πρωθυπουργός συναισθηματικά  φορτισμένος δήλωσε: «θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο».

«Η σκέψη μας είναι πρώτα και πάνω από όλα στους συγγενείς των θυμάτων και να περιθάλψουμε τους τραυματίες, να ταυτοποιήσουμε τις σορούς. Ένα μπορώ να εγγυηθώ. Θα μάθουμε τα αίτια της τραγωδίας και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην ξανασυμβεί ποτέ κάτι τέτοιο», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παραιτήθηκε ο Καραμανλής

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός υποδομών και μεταφορών Κώστας Καραμανλής, μετά το τραγικό δυστύχημα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ίδιος, ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι: «Δηλώνω την παραίτησή μου από τη θέση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών. Είναι αυτό που νιώθω καθήκον μου να πράξω ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των ανθρώπων που έφυγαν τόσο άδικα και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τα διαχρονικά λάθη του ελληνικού κράτους και του πολιτικού συστήματος».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: tovima.gr