Λίγες ώρες πριν από τις κάλπες, ο Πρόεδρος του ΠαΣοΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, παραχώρησε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

«Στόχος μας είναι η αξιωματική αντιπολίτευση αλλά αυτός ο στόχος χρειάζεται αγώνα. Κάναμε ένα μεγάλο βήμα στις πρώτες εκλογές και φιλοδοξούμε να κάνουμε το επόμενο βήμα τώρα. Είναι ένας αγώνας αξιακός γιατί η εκτίμησή μου είναι πως τα ποσοστά της ΝΔ είναι αποτέλεσμα ΣΥΡΙΖΑ. Η οικονομία δεν πήγε καλά. Είμαστε η δεύτερη χώρα στην Ευρώπη σε ιδιωτικές δαπάνες υγείας, την ώρα που για την πανδημία η ΝΔ πήρε 32 εκατομμύρια. Επίσης, είδαμε εκτεταμένα φαινόμενα διαφθοράς. Το ποσοστό το πήρε γιατί η αντιπολίτευση δεν έκανε σωστά τη δουλειά της».

«Κάποιες φορές πρέπει να πηγαίνουμε απέναντι από το ρεύμα»

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ είπε πως το κόμμα ψήφισε τα θέματα αποτρεπτικής δύναμης της χώρας, ζητήματα που αφορούσαν υγειονομικούς εξοπλισμούς.

«Εμείς θέλουμε την Ελλάδα ισχυρή στην γεωπολιτική της θέση. Εμείς πήγαμε απέναντι στην αποδόμηση της δημόσιας υγείας, απέναντι στην αποδόμηση του δημόσιου σχολείου, του κοινωνικού κράτους, βάλαμε ζητήματα για την φορολόγηση. Αυτό είναι αξιόπιστη αντιπολίτευση, να μην λέει όχι σε όλα αλλά να αντιπολιτεύεται με έναν γόνιμο τρόπο. Εκτιμώ πως μία μερίδα του κόσμου ψήφισε ΝΔ υπό τον φόβο να μην έρθουν τα χειρότερα και όχι επειδή ελπίζει πως η ΝΔ έχει παράξει ένα πολύ καλό έργο».

«Να θυμίσω πως ο κ. Καραμανλής κέρδισε το 2007 μετά από μία μεγάλη φυσική καταστροφή, βγήκε πρωθυπουργός και τελικά οδήγησε τη χώρα στην χρεοκοπία. Στη ζωή κάποιες φορές πρέπει να πηγαίνουμε απέναντι από το ρεύμα. Εγώ έχω επιλέξει στην πολιτική μου ζωή να είμαι συνεπής και όχι να το παίζω ευχάριστος και λαϊκιστής. Με ισχυρό ΠαΣοΚ τελειώνουμε τον φόβο για τα χειρότερα».

Πηγή: tovima.gr