Την πλειοψηφία των ανεμβολίαστων στη χώρα μας συγκεντρώνει η βόρεια Ελλάδα, με το φαινόμενο αυτό να τρομάζει τους ειδικούς.

Αρνούνται πεισματικά να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό έξι στους δέκα πολίτες σε Μακεδονία και Θράκη. Στη Θεσσαλονίκη, οι μισοί πολίτες δεν έχουν κάνει ούτε μια δόση του εμβολίου, ενώ στην Χαλκιδική και την Ημαθία τα ποσοστά των εμβολιασμένων δεν αγγίζουν το 50%.

Τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού έχει το Κιλκίς με μόλις το 41% των πολιτών να είναι εμβολιασμένοι, 42% στην Πιερία και 43,25% στη Δράμα. Περίπου το 40% των κατοίκων σε Σέρρες, καβάλα και Ξάνθη μένουν ανοχύρωτοι απέναντι στον ιό, καθώς δεν φαίνονται διατεθειμένο να επισκεφθούν τα εμβολιαστικά κέντρα.

Η Δράμα έχει τον μεγαλύτερο ποσοστό θνητότητας στη χώρα και είναι η περιοχή που προβληματίζει όσο καμία άλλη τους ειδικούς.

Παράλληλα, η επιτροπή των επιδημιολόγων έβαλε στην κόκκινη ζώνη Έβρο και Μαγνησία, ενώ τα στοιχεία των ειδικών δείχνουν ότι η επιδημία σε Θεσσαλία και βόρεια Ελλάδα δεν υποχωρεί.

Με τα νοσοκομεία στη βόρεια Ελλάδα να γεμίζουν από ανεμβολίαστους, από την Τρίτη κινητές μονάδες μεταβαίνουν σε περιοχές της Μακεδονίας και Θράκης για να πείσουν πολίτες να εμβολιαστούν.

Κλιμάκιο του υπουργείου Υγείας με επικεφαλής την Μίνα Γκάγκα βρίσκεται στη βόρεια Ελλάδα, ελέγχοντας την κατάσταση των νοσοκομείων, με τους ειδικούς να διαπιστώνουν κατάληψη των μονάδων εντατικής θεραπείας από ανεμβολίαστους ασθενείς.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr