Σε ηλικία 80 ετών έφυγε από τη ζωή ο παλαίμαχος δημοσιογράφος Ανδρέας Ζεμπίλας, την Πέμπτη 2 Μαρτίου.

Ο Ανδρέας Ζεμπίλας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1943, ήταν απόφοιτος Γενικού Λυκείου και γνώριζε αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά.

Η επαετία της δικτατορίας σημάδεψε την πορεία του, καθώς ως μέλος της Οργάνωσης «Λαϊκή Επαναστατική Αντίσταση» συμμετείχε ενεργά στην αντίσταση κατά της Χούντας,

Και μετά τη μεταπολίτευση όμως, ο Ανδρέας Ζεμπίλας δεν έπαψε να αγωνίζεται για τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη υπό τις νέες συνθήκες.

Από το 1975 έως το 1980 ήταν υπεύθυνος των διεθνών ειδήσεων στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Σοσιαλιστική Πορεία», ενώ την ίδια περίοδο εργαζόταν και ως μεταφραστής και επιμελητής κειμένων στις εκδόσεις «Παπαζήση» και «Υποδομή».

Από το 1981 έως το 1985 συμμετείχε στη συντακτική ομάδα του περιοδικού «Αντιθέσεις».

Στο μεταξύ, από το 1981 ως το 1988, εργαζόταν στην τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ1 «Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα» και σε εκπομπές της κρατικής ραδιοφωνίας που απευθύνονταν σε αγρότες και, από το 1988 ως το 1990, ως συντάκτης διεθνών ειδήσεων στον ιδιωτικό ραδιοσταθμό «TOP FM» του Δ.Ο.Λ..

Το 1991 άρχισε να εργάζεται στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA», όπου παρέμεινε για πολλά χρόνια, στο τμήμα Διεθνών Ειδήσεων.

Πάντα υποδειγματικός στη δουλειά του, έτρεφε απέραντο σεβασμό στον τηλεθεατή και στις ειδήσεις. Ήταν γνώστης και μελετητής του αντικειμένου του, συνεπής, προσπαθώντας πάντα να δίνει κάτι επιπλέον για τα μεγάλα γεγονότα μέσα στο στενό πλαίσιο του τηλεοπτικού χρόνου.

Ως το τέλος της ζωής του παρέμεινε μαχητής και ανένταχτος, δίνοντας το παρών στους κοινωνικούς αγώνες και υπερασπιζόμενος πάντοτε τα ιδανικά του.

Με το παράδειγμά του ενέπνεε τους συναδέλφους του, στους οποίους θα μείνει αξέχαστος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τους οικείους του και αποχαιρετά τον εκλεκτό συνάδελφο.

Πηγή: tovima.gr