Η Procter & Gamble (μια από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες) έχει ταυτίσει το όνομά της με το δόγμα της απλής, μονοσήμαντης διαφήμισης, που αδιαφορεί για το κυνήγι της πρωτοτυπίας και της δημιουργικότητας στην επικοινωνία. Αυτό που την ενδιαφέρει είναι να προβάλει απλά και κατανοητά σε όλους τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των προϊόντων της. Αυτή η σχολή στη διαφήμιση έχει οπαδούς και στην πολιτική επικοινωνία. Την ώρα που κάποιοι προσπαθούν να κερδίσουν το ενδιαφέρον των πολιτών με μη αναμενόμενες εικόνες και τολμηρά σλόγκαν, οι οπαδοί της «σχολής Procter» ενδιαφέρονται να επικοινωνήσουν με εικόνες και απλές φράσεις που κάνουν εύληπτο το μήνυμα. Κάπως έτσι κινείται και η ΝΔ με τις διαφημίσεις της σε αυτές τις εκλογές. Η καμπάνια της έχει στόχο να προβάλει όσα έκανε σε διαφορετικούς τομείς που οι εκλογείς θεωρούν κρίσιμους (ψηφιοποίηση του κράτους, εξωτερική πολιτική, ανάπτυξη, υγεία) και παράλληλα να παρουσιάσει όσα σχεδιάζει να κάνει στη νέα τετραετία. Κεντρικό ρόλο έχει βέβαια ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης (που θεωρείται ισχυρό χαρτί αφού υπερτερεί του Αλέξη Τσίπρα). Ο ίδιος είναι ο εγγυητής της συνέχειας και σταθερότητας που υπόσχεται η ΝΔ.

Τον βλέπουμε με μπλε γραβάτα και λευκό πουκάμισο, ενώ στα σποτ το μπλε είναι το βασικό χρώμα. Δίπλα του ξεχωρίζει μόνο το πορτοκαλί που χρωματίζει τη λέξη «ΜΠΡΟΣΤΑ»
και το βελάκι που δείχνει προς το μέλλον. Η ποσοτική αναλογία μπλε/πορτοκαλί είναι υπέρ του μπλε της σταθερότητας (και της παραδοσιακής ΝΔ), αλλά το γεγονός ότι το πορτοκαλί ντύνει τις αναφορές στο μέλλον δείχνει ότι η ΝΔ (ή καλύτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης) υπόσχεται ένα αδογμάτιστο και όχι στενά κομματικό περιβάλλον για το μέλλον!

Εχουμε λοιπόν μια μονοσήμαντη καμπάνια που εκφράζει εύληπτα το βασικό σύνθημα «Σταθερά, τολμηρά μπροστά». Περνάει το μήνυμα χωρίς αμφιβολία. Δεν εκπλήσσει όμως, ούτε ενθουσιάζει. Σαν να πιστεύουν στη ΝΔ ότι έτσι κι αλλιώς θα κερδίσουν χωρίς να χρειάζεται να εμπνεύσουν.

Πηγή: tovima.gr