Αποχώρησαν από τη βουλή λίγο πριν από την ψηφοφορία για την παραπομπή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Τις ανακοινώσεις έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος κάνοντας λόγο για αθλιότητα της ΝΔ και επιχείρησε εξόντωσης των πολιτικών της αντιπάλων. «Δεν θα γίνουμε παρακολουθητές αυτής της αθλιότητας» ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος.

Σημειώνεται ότι από την ψηφοφορία είχε δηλώσει ότι δεν θα συμμετάσχει το ΚΚΕ, το ΜέΡΑ25 και η Ελληνική Λύση, ενώ το ΜέΡΑ25 δεν πήρε μέρος ούτε στη διαδικασία της συζήτησης.

Νωρίτερα ο πρώην πρόεδρος της βουλής Νίκος Βούτσης άσκησε κριτική στον Αντώνη Σαμαρά και τη Φώφη Γεννηματά κατηγορώντας τους για αναλήθειες αναφορικά με την ερμηνεία που έδωσαν στην πρωινή παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα περί συμψηφισμού της μη παραπομπής του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της παροχής συναίνεσης στα εθνικά θεματα.

«Ο κ. Τσίπρας μίλησε για τη στάση ευθύνης που κράτησε ένα χρόνο ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ζητάγαμε κάτι για σήμερα. Είναι επιλογή μας να κινούμαστε με πατριωτική ευθύνη και ενότητα. Το έχουμε κάνει ήδη. Δεν ζητήσαμε αντάλλαγμα» είπε ο κ. Βούτσης.

Ο πρώην πρόεδρος της βουλής έκανε λόγο για στρατηγική επιλογή της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ να δημιουργήσουν ένα βούρκο με βιομηχανία φακέλων και διώξεων.

«Ο κ. Σαμαράς αποτόλμησε ότι δεν έχει κάνει ο απόντας κ. Μητσοτάκης, να πει ότι ο προγραμματισμός ανήκε στον ίδιο τον κ. Τσίπρα. Αν θέλετε συνεχίστε για όλους. Βυθιστείτε όσο θέλετε στο βούρκο, εσείς θα βγείτε χαμένοι και η χώρα» είπε ο κ. Βούτσης.

Πηγή: tovima.gr