Υπό κατάληψη τελεί από φοιτητές το κτήριο της Πρυτανείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Οι φοιτητές διαμαρτύρονται γιατί, όπως λένε, δεν τους επιτρέπεται να παρευρίσκονται στις συνεδριάσεις της Συγκλήτου, κάτι το οποίο ζητούν εδώ και καιρό.

Καταγγέλλουν τις πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ για αυταρχικές πρακτικές και κλειστές καγκελόπορτες, με στόχο να αποτρέψουν την παρουσία τους στα συλλογικά όργανα κατά τη λήψη αποφάσεων.

«Η πρυτανεία του ΑΠΘ, υπό τη μεθόδευση του Παπαϊωάννου, υπήρξε η πρώτη που έδωσε τα πειστήριά της για την εφαρμογή της έμμεσης κυβερνητικής εντολής για ηλεκτρονικές εξεταστικές, αδιαφορώντας πλήρως για τα φοιτητικά δικαιώματα, τις δυσκολίες και τους αποκλεισμούς που συνεπάγεται αυτή η επιλογή», αναφέρουν στην απόφασή τους για την κατάληψη, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι φοιτητές ζητούν να επιτρέπεται η παρουσία τους στις συνεδριάσεις της συγκλήτου, ενώ υποστηρίζουν ότι χτες, στην προσπάθειά τους να παρέμβουν στη συνεδρίαση, δόθηκε εντολή να κλείσουν οι πόρτες με αποτέλεσμα -όπως λένε- εκπρόσωποί τους να παραμείνουν σε κατάσταση «ομηρίας» για 2,5 -3 ώρες μέσα στο κτίριο, μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Επίσης, καταγγέλλουν ότι χτες κλήθηκαν τα ΜΑΤ αλλά και… μπράβοι από την Πρυτανεία, ενώ επιμένουν σε αλλαγές όσον αφορά στα όσα ήδη αποφασίστηκαν για τη διεξαγωγή της τρέχουσας εξεταστικής περιόδου.

Πηγή: tovima.gr