Την παρέμβαση του Εισαγγελέα Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα προκάλεσε η δράση των αυτοαποκαλούμενων ομάδων «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» , οι οποίοι φτάνουν στο σημείο να αμφισβητούν ακόμη και τη συνταγματική έννομη τάξη.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός με λεπτομερή εγκύκλιό του απευθύνεται προς τους εισαγγελικούς λειτουργούς όλης της χώρας θέτοντας επί τάπητος την ανάγκη αποτελεσματικής αντίδρασης της έννομης τάξης έναντι της αξιόποινης συμπεριφοράς τέτοιου είδους ομάδων.

«Στο πλαίσιο λειτουργίας του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, επιβάλλεται, η έννομη τάξη να τελεί σε εγρήγορση και να αντιδρά άμεσα και αποτελεσματικά όταν τελούνται εγκλήματα του Ποινικού Κώδικα, ακόμη και σε κλίμα ανορθολογισμού (σταδιακά διευρυνόμενο και πάντως όχι περιθωριακό) και ιδίως όταν οι δράστες ενεργούν εν τοις πράγμασι ως εχθροί του Συντάγματος», επισημαίνει ο κ. Πλιώτας ζητώντας επί της ουσίας από τους εισαγγελικούς λειτουργούς να βρίσκονται σε εγρήγορση ,με βάση τον νόμο, για την αντιμετώπισης τέτοιου είδους φαινομένων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr