Από το καυστικό πολιτικό σχόλιο έως το βιτριολικό χιούμορ για τον κοροναϊό, ο Αρκάς μας συντροφεύει με μοναδικό τρόπο εδώ και 40 χρόνια.

Ο αγαπημένος σκιτσογράφος, που χρησιμοποιεί ήρωες και αντιήρωες για να αποδομήσει όλες τις σοβαρές καταστάσεις, κερδίζει επάξια την κεντρική θέση στις 26ες ΠΛΟΕΣ που φιλοξενούνται στο Ίδρυμα Πέτρου και Μαρίκας Κυδωνιέως στην Ανδρο.

Στην έκθεση με τίτλο «Με αντίδοτο το ευφυές χιούμορ», θα μπορέσουμε να απολαύσουμε σειρά σκίτσων και όλους τους αγαπημένους ήρωες του Αρκά.

Ειδικότερα, στην έκθεση για τα 40 χρόνια του αγαπημένου σκιτσογράφου, θα μπορέσουμε να απολαύσουμε 185 μεγεθυμένες κι ακριβείς αναπαραγωγές από τα περισσότερα albums του Αρκά.

Επίσης θα παρουσιαστούν γύρω στα 65 πρωτότυπα και χειροποίητα έργα του που έγιναν και «ιστορικά» πριν ο Αρκάς χρησιμοποιήσει τα μέσα της υψηλής τεχνολογίας ως προς την πιο εκσυγχρονισμένη τους χρωματική απόδοση.

Η έκθεση παρουσιάζει κι ένα εσωτερικό αφιέρωμα, από τον Αρκά, στον κοροναϊό αντικαθρεφτίζοντας τις ποικίλες μας αντιδράσεις.

Επιμελήτρια της έκθεσης, καθώς και του συνοδευτικού της εικαστικού Καταλόγου, είναι η Ιστορικός Τέχνης & Θεωρίας του Πολιτισμού (ΕΚΠΑ) Αθηνά Σχινά.

Η έκθεση ανοίγει το Σάββατο 1η Αυγούστου και θα διαρκέσει ως τις 27 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: tovima.gr