Τη δική του απάντηση δίνει το ΔΣ του Συλλόγου Καθηγητών Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας (ΣΚΦΕ), μετά την δημοσιοποίηση της επιστολής 285 αποφοίτων του Αρσακείου Ψυχικού, περί σεξουαλικών και άλλων μορφών παρενοχλήσεων από εκπαιδευτικούς.

«Οποιαδήποτε καταγγελία, ανώνυμη ή επώνυμη, δεν επιτρέπεται να σπιλώνει συνολικά τους εκπαιδευτικούς των Αρσακείων Σχολείων» αναφέρει η ανακοίνωση του Δ.Σ. του Συλλόγου Καθηγητών Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, στην οποία τονίζεται πως «από το 2013 δεν έχουμε λάβει καμία γραπτή ή προφορική καταγγελία αναφορικά με περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης μαθητών».

Υπενθυμίζεται πως η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, μετά την προσφυγή που κατέθεσε η Διοίκηση της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρίας, με αντικείμενο τη διερεύνηση των καταγγελιών 285 αποφοίτων των Αρσακείων Σχολείων.

Αναλυτικά η επιστολή του ΣΚΦΕ:

Σχετικά με ηλεκτρονικό δημοσίευμα και επιστολή που διακινήθηκαν στην Αρσακειακή κοινότητα

Συνάδελφοι,

Μας προκαλεί οργή και καταδικάζουμε απερίφραστα οποιαδήποτε μορφή παρενόχλησης, εκφοβισμού και βίας προς οποιονδήποτε άνθρωπο οποιασδήποτε ηλικίας, πόσο μάλλον των ανηλίκων. Τέτοια περιστατικά δεν θα έπρεπε να συμβαίνουν ούτε κατά διάνοια. Εάν όμως συμβαίνουν, πρέπει να αποκαλύπτονται και οι ένοχοι να τιμωρούνται παραδειγματικά.

Στον χαώδη και μη ελεγχόμενο κόσμο του διαδικτύου, κυκλοφορούν διάφορα δημοσιεύματα αληθινά ή ψευδή, από ανώνυμους ή επώνυμους, τα οποία αφορούν στα Αρσάκεια Σχολεία. Μεταξύ αυτών, χθες έπεσε στην αντίληψή μας ανώνυμη – ανυπόγραφη διαδικτυακή επιστολή και φόρμα καταγραφής καταγγελιών από άτομα που ισχυρίζονται ότι είναι «Απόφοιτοι του Αρσακείου Ψυχικού 1995-2012».

Απάντηση σε παρόμοιου είδους ενέργειες, αμφιβόλου προέλευσης και προθέσεων, τις οποίες απορρίπτουμε, μπορεί να προκαλέσει περισσότερες παρερμηνείες.

Οποιαδήποτε καταγγελία, ανώνυμη ή επώνυμη, δεν επιτρέπεται να σπιλώνει συνολικά τους εκπαιδευτικούς των Αρσακείων Σχολείων, το σημαντικό εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό έργο τους, και σαφώς ούτε την ιστορική διαδρομή των Σχολείων αυτών από το 1836 έως σήμερα.

Οι νόμιμοι εκπρόσωποι των καθηγητών της Φ.Ε. είναι τα εκλεγμένα μέλη του Δ.Σ. του Σ.Κ.Φ.Ε. (Σύλλογος Καθηγητών Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας). Είναι προφανές ότι όποιος συνάδελφος ή τρίτο πρόσωπο επιθυμεί να αναδείξει, αναφέρει, καταγγείλει οποιοδήποτε θέμα που αφορά στην εκπαιδευτική κοινότητα, απευθύνεται στο όργανο αυτό.

Η απόπειρα συλλογής υπογραφών συμφωνίας σε ένα κείμενο γενικώς, και στην προκειμένη περίπτωση στο κείμενο που διακινήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 25ης/2/2021 στις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των εκπαιδευτικών από τη Διοίκηση της Φ.Ε., εγκυμονεί τον κίνδυνο να διχάσει τους συναδέλφους, αφού έμμεσα υπονοεί ότι όποιος δεν υπογράψει το κείμενο αυτό διαφωνεί, αποκλείοντας το δικαίωμα κάποιου να μην θέλει να εκφραστεί δημοσίως, έστω και αν συμφωνεί. Όταν μάλιστα, το έγγραφο αυτό διακινείται μέσω της Διοίκησης της Φ.Ε. καθίσταται αυτόματα εκβιαστικό προς τον κάθε εργαζόμενο για τη μελλοντική του πορεία.

Επιφυλασσόμαστε παντός νόμιμου δικαιώματος μας.

Tο Δ.Σ. του Συλλόγου Καθηγητών Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας

Η Πρόεδρος Αρχοντούλα Σαββιδάκη

Η Αντιπρόεδρος Αικατερίνη Γλέζου

Ο Γ. Γραμματέας Αθανάσιος Κάμτσιος

Η Ειδ. Γραμματέας Ζηνοβία Κωτσοπούλου

Η Ταμίας Μαρία Λαγουρού

Το μέλος Αδαμαντία Ξηρίδου

Το μέλος Παναγιώτης Χαλκιαδάκης

ΥΓ.: Σας ενημερώνουμε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας μας από το 2013 δεν έχουμε λάβει καμία γραπτή ή προφορική καταγγελία αναφορικά με περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης μαθητών. Σε αντίθετη περίπτωση θα τα είχαμε καταγγείλει στα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr