Στον ανακριτή μεταφέρθηκε νωρίτερα ο 37χρονος πατέρας από την Άρτα που ξέχασε το μόλις 5,5 μηνών κοριτσάκι του στο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να πεθάνει. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στον ανακριτή, αφού βελτιώθηκε η υγεία του, καθώς νοσηλευόταν φρουρούμενος και σε καταστολή. Σε καταστολή βρίσκεται και η 27χρονη μητέρα του βρέφους.

Ο 37χρονος πήρε προθεσμία για απολογηθεί την Παρασκευή (12/5), οπότε και αναμένεται να δώσει διευκρινίσεις για το τι συνέβη τη μοιραία Τρίτη.

Η νεκροψία – νεκροτομή του βρέφους διενεργείται ήδη στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων και σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί. Ενδεχομένως όμως να μην υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις καθώς πρέπει να βγουν και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων. Υπενθυμίζεται ότι εναντίον του 37χρονου πατέρα του μωρού έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης όταν ο πατέρας πήρε το μόλις 5,5 μηνών κοριτσάκι του, προκειμένου να το μεταφέρει σε βρεφονηπιακό σταθμό. Για λόγους που δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη, ξέχασε το παιδί δεμένο στο παιδικό κάθισμα του αυτοκίνητου του και έφυγε με το υπηρεσιακό του αυτοκίνητο για τη Λευκάδα.

Όταν η 27χρονη σύζυγός του, μετά από 7 ώρες, πήγε στο βρεφονηπιακό σταθμό να παραλάβει το παιδί, της είπαν ότι δεν το είχε πάει κανείς. Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το 37χρονο σύζυγό της, ο οποίος είχε πάει στην εργασία του, ο ίδιος παραδέχθηκε ότι είχε ξεχάσει το παιδί στο αυτοκίνητο. Όταν έσπευσε στο σημείο, όπου είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό του, το βρέφος είχε ήδη χάσει τις αισθήσεις του.

Σκηνές ανθρώπινης τραγωδίας εκτυλίχθηκαν στο νοσοκομείο της πόλης, όπου μεταφέρθηκε το βρέφος, το οποίο δυστυχώς οι γιατροί δεν κατάφεραν να σώσουν.

Το αυτοκίνητο είχε φιμέ τζάμια

Τα φιμέ τζάμια του αυτοκινήτου εμπόδισαν τους περαστικούς να αντιληφθούν το παραμικρό, σύμφωνα με περίοικο αυτόπτη μάρτυρα.

Όπως είπε πήγε στις 9:15 ακριβώς απέναντι στους κάδους για να πετάξει σκουπίδια, την ώρα που το παιδί ήταν κλεισμένο στο ΙΧ, χωρίς δυστυχώς να αντιληφθεί το παραμικρό. «Μας τάραξε το ότι δεν καταλάβαμε τίποτα, είναι πολυσύχναστο το μέρος» είπε στην ΕΡΤ.

Πηγή: tovima.gr