Στην εκπομπή Στούντιο 4 της ΕΡΤ μίλησε ο Αύγουστος Κορτώ, με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου «Η μικρή λέξη αγάπη».

Ο γνωστός συγγραφέας προχώρησε σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση, καθώς τόνισε πως νιώθει χρέος να μιλά για την ψυχική νόσο, μιας και εκείνος είναι διπολικός κι αλκοολικός.

Ο ίδιος πολλές φορές τοποθετείται σε κοινωνικά ζητήματα, ενώ συχνά μιλά για προσωπικά του βιώματα, χωρίς κανένα δισταγμό.

Η εξομολόγηση του Αύγουστου Κορτώ

«Όπως πολύ διπολικοί και δη αρρύθμιστοι – γιατί η μητέρα μου ήταν παραμελημένη, δεν έβλεπε ψυχίατρο, έπαιρνε χάπια στα κουτουρού κι ήταν αλκοολική, όπως κι εγώ είμαι διπολικός κι αλκοολικός. Η μητέρα μου δεν είχε φίλτρο. Ήταν ένας άνθρωπος, που η ψυχή του δεν είχε δέρμα. Ήταν τελείως απογυμνωμένη. Μου μιλούσε για τα αισθήματά της, τη ζωή, τον κόσμο από πολύ νωρίς σαν να ήμουν ενήλικας.

Αύγουστος Κορτώ – Φιλία στη «σκοτεινή» Αθήνα

Είμαι ένας άνθρωπος που επίσης δεν έχω φίλτρο. Δεν έχω κανένα δισταγμό να μοιραστώ ένα προσωπικό βίωμα με 150.000 ανθρώπους γιατί αισθάνομαι κι είμαι ελεύθερος. Νιώθω κι ένα χρέος να μιλώ για τη ψυχική νόσο, για τη θεραπεία, για τα άκρα γιατί το στίγμα στην Ελλάδα είναι ακόμα πάρα πολύ βαρύ», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αύγουστος Κορτώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr