«Εμείς στα 20 χρόνια λειτουρίας περάσαμε στο δίκυτο το 64% πληθυσμού σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία, όταν στην Ευρώπη χρειάστηκαν 25 χρόνια για να περάσει στο δίκτυο το 50% του πληθυσμού».

Αυτό είπε, μιλώντας στο περίπτερο του Οικονομικού Ταχυδρόμου στη ΔΕΘ, ο γενικός διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Λεωνίδας Μπακούρας.

Σχολιάζοντας τις εξαγγελίες της κυβέρνησης ο κ. Μπακούρας είπε: «Το πακέτο που εξαγγέλθηκε και όσα έγιναν προηγούμενη χρονιά, η μηίεωση του φορολογικού συντελεστή στα μερίσματα, ήταν θετικά για την εταιρεία μας. Δανειστήκαμε με πολύ χαμηλό επιτόκιο για νέες επενδύσεις και αναμένεται περαιτέρω βελτίωση είτε αυτή αφορά ζητήματα που έχουν να κάνουν με το προσωπικό μας, είτε τη φοροολογία. Η μείωση της φορολογίας ασφαλώς προσελκύει μεγάλες επενδύσεις. Θα επενδύσουμε στη Θεσσαλονίκη και στη Θεσσαλία 156 εκατ. ευρώ. Είναι σημαντικό το πλαίσιο να είναι ξεκάθαρο για να γίνουν επενδύσεις».

Αναφερόμενος στα σχέδια της εταιρείας για την ανάπτυξη δικτύων στο πλαίσιο της ενεργειακής μετάβασης, ο κ. Μπακούρας σημείωσε μεταξύ άλλων ότι πρέπει να αναπτύξουμε τα δίκτυα και να μειώσουμε το διοξείδιο του άνθρακα. «Εμείς, σε κάθε πενταετές πρόγραμμα μειώνουμε κατά 50% το διοξείδιο του άνθρακα στη Θεσσαλονίκη και στη Θεσσαλία», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr