Στα έκτακτα μέτρα που έχουν ληφθεί σε Πέλλα, Πιερία, Ημαθία και Κιλκίς, τα οποία τέθηκαν σήμερα σε ισχύ αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κοροναϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους των περιοχών αυτών να ακολουθήσουν πιστά τα μέτρα καθώς έχει εντοπιστεί στην περιοχή τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων από μια και μόνο συρροή. Η κατάσταση είναι κρίσιμη, πρόσθεσε.

Η επιδημιολογική εικόνα σε Πάρο και Αντίπαρο είναι καλύτερη και βγαίνουν από το μίνι lockdown από τις 15/09, εξήγησε. Οι δύο περιοχές μεταβαίνουν σε καθεστώς «επιδημιολογικά επιβαρυμένης περιοχής».

Παρατείνεται το καθεστώς ειδικών περιοριστικών σε Χανιά, Ηράκλειο, Χαλκιδική, Μύκονο, Ζάκυνθο και Λέσβο όπου η κατάσταση θα αξιολογείται ανά τριήμερο.

Συμπλήρωσε, δε, ότι παρατείνονται τα μέτρα στις επιδημιολογικά επιβαρυμένης περιοχές, ανάμεσα στις οποίες είναι και η Αττική.

Υπενθυμίζεται ότι σε καθεστώς επιδημιολογικά επιβαρυμένης περιοχής βρίσκονται οι εξής περιοχές: Οι Περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και Αττικής.

Οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Κέρκυρας, Καρδίτσας, Πέλλας, Πιερίας, Ημαθιας και οι Δήμοι Σαντορίνης, Βόλου, Ρόδου και Κω.

Πηγή: tovima.gr