Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα της διοίκησης της Folli Follie για παροχή προστασίας από τους πιστωτές στο πλαίσιο της κατάθεσης από την εταιρεία αίτησης λήψης προληπτικών μέτρων κατ’ άρθρον 106α παρ. 6 του Ν. 3588/2007. Το δικαστήριο, όπως ενημερώνει, η εταιρεία όρισε ως ημερομηνία εκδίκασης της αίτησης λήψης προληπτικών μέτρων την 6η Αυγούστου 2020.

Το αίτημα για την υπαγωγή στο άρθρο 106α αποτελεί το πρώτο βήμα για την εταιρεία και θα ακολουθήσει αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 106 β&δ που θα αφορά την έγκριση του πλάνου εξυγίανσης της εταιρείας.

Μετά την παραπάνω εξέλιξη, η διοίκηση αναφέρει: «Η εταιρεία συνεχίζει να εργάζεται από κοινού με τους πιστωτές της για την οριστικοποίηση των όρων της συμφωνίας εξυγίανσής της, τους οποίους θα υποβάλει προς έγκριση από τις συνελεύσεις των ομολογιούχων πιστωτών της εντός των επόμενων εβδομάδων».

Υπενθυμίζεται πως σήμερα συζητείται ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων περί συντηρητικής κατάσχεσης κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας της οικογένειας Κουτσολιούτσου μέχρι του ποσού των 100 εκατ. ευρώ, η οποία είχε κατατεθεί στις αρχές του μήνα από τους νομικούς εκπροσώπους της εταιρείας Folli Follie.

Πηγή: tovima.gr