Το βάρος των ελέγχων των αρχών, έχει πέσει στις «κόκκινες» περιοχές και αυτή την στιγμή είναι στο επίκεντρο η περιοχή της Δυτικής Αττικής (όπου υπάρχει το αυστηρό lockdown) αλλά και κάποιες περιοχές της Δυτικής Αθήνας, όπως είπε μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Θεόδωρος Χρονόπουλος.

Απαντώντας σε ερώτηση για το τι επιπλέον γίνεται, σε μια «κόκκινη» περιοχή, ο κ. Χρονόπουλος, ανέφερε πως υπάρχουν μπλόκα και έλεγχοι στις εισόδους και εξόδους των πόλεων, ενώ υπάρχουν και περιμετρικά μπλόκα στην περιοχή αυτή, σε κεντρικούς οδικούς άξονες, σε ΜΜΜ, πλατείες και υπαίθριους χώρους όπου είναι αυξημένη η πιθανότητα να υπάρχει συγχρωτισμός.

Τα σχέδια αναπροσαρμόζονται

Πρόσθεσε, πάντως ότι κάθε απόγευμα γίνεται μεγάλη σύσκεψη, με την παρουσία του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, ώστε να αναπροσαρμόζονται τα σχέδια ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν.

«Όπως έχουμε πει πολλές φορές είναι μια δυναμική διαδικασία. Είμαστε σε απευθείας συνεννόηση τόσο με την ΓΓΠΠ όσο και με τους λοιμωξιολόγους έτσι ώστε να αναπροσαρμόζονται τα σχέδια ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος, σημείωσε, μιλώντας στον Σκάι, πως γίνονται έλεγχοι παντού, ωστόσο το βάρος έχει πέσει στις κόκκινες περιοχές. «Αύριο ενδεχομένως να δείτε άλλες περιοχές που θα μπούνε στο επίκεντρο», υπογράμμισε.

Τι γίνεται μετά τις 9 το βράδυ

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, πρόσθεσε πως επειδή η κυκλοφορία μετά τις 9 το βράδυ είναι πολύ μικρότερη,  σε κεντρικούς άξονες αλλά και σε πολλά σημεία υπάρχει προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας ώστε να ελέγχεται το σύνολο των οχημάτων.

«Στον γρήγορο χρόνο που πρέπει να γίνει ο έλεγχος βλέπουμε και τον σκοπό της μετακίνησης των πολιτών και τις εξηγήσεις που μας δίνουν» τόνισε ο κ. Χρονόπουλος

Ο ίδιος επεσήμανε ότι τα αριθμητικά στοιχεία δείχνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών κινείται έξω «νόμιμα» σύμφωνα με τους κανόνες που έχουν τεθεί ενώ υπογράμμισε πως από 24 Δεκεμβρίου μέχρι και 2 Ιανουαρίου έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 660.000 έλεγχοι και ο αριθμός των παραβάσεων είναι λίγο πάνω από 14.000

Ερωτηθείς για τους ταξιδιώτες από Ντουπάι σημείωσε ότι μπαίνουν σε καραντίνα που ελέγχεται σε συνεργασία με ΓΓΠΠ. «Εκτός από τηλέφωνο υπάρχει και δική μας φυσική παρουσία αν κριθεί αναγκαίο».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr