«Από την ημέρα που έχουμε αναλάβει ως κυβέρνηση επιχειρείται να δοθεί η εντύπωση ότι υπάρχει ένα όργιο καταστολής από την πλευρά της αστυνομίας», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται περί κρουσμάτων αστυνομικής βίας.

«Σε μια συγκέντρωση 7.000 ανθρώπων ενάντια στο νόμο που ψηφίσαμε για τις πορείες και τις συναθροίσεις, εμφανίστηκαν περίπου 300 άνθρωποι και άρχισαν να εκτοξεύουν φονικές μολότοφ εναντίον αστυνομικών για να τους κάψουν. Και είχαμε και τραυματίες αστυνομικούς. Εκεί λοιπόν έγιναν 9 συλλήψεις. Όποιος χρησιμοποιεί τέτοια όπλα,  όπως φονικές μολότοφ, εναντίον αστυνομικών ή εναντίον  ιδιωτικής περιουσίας ή ανθρώπινης ζωής, θα συλλαμβάνεται», ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μιλώντας στον Σκάι.

Αναφερόμενος στην περίπτωση του 26χρονου που έχασε τη ζωή του στον Βόλο, ο υπουργός τόνισε ότι είναι θλιβερό να προσπαθούν κάποιοι να συνδέσουν το τραγικό γεγονός του θανάτου με το περιστατικό που συνέβη ένα μήνα πριν και τις καταγγελίες για αστυνομική βία. Μάλιστα, δήλωσε ότι η περίπτωση αυτή θα διερευνηθεί πλήρως, ενώ υπογράμμισε ότι θα γίνει ιατροδικαστική εξέταση παρουσία εισαγγελέα.

Σε ό,τι αφορά στην αύξηση των κρουσμάτων και στη συμβολή της αστυνομίας στη διενέργεια ελέγχων για την τήρηση των μέτρων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, επισήμανε ότι η αστυνομία εκτελεί εντολές και όποιες αποφάσεις ληφθούν σε κεντρικό επίπεδο, αυτή θα κάνει τη δουλειά της. Τέλος τόνισε ότι «γίνεται μια κλιμάκωση των μέτρων, μια αυστηροποίηση των ελέγχων προκειμένου να αποφευχθεί ένα ολοκληρωτικό lockdown και στοιχειωδώς να διαμορφώσουμε μια κατάσταση ασφάλειας για τους πολίτες».

Πηγή: tovima.gr