Από τα μέσα Σεπτεμβρίου, με την αρχή της νέας σχολικής περιόδου, οι μαθητές πρόκειται να υποβάλλονται σε τεστ για την ανίχνευση του ιού. Παράλληλα, ο ιταλός υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι θα γίνουν τεστ και σε μεγάλο αριθμό εργαζομένων.

Μειώθηκαν οι πωλήσεις μάσκας

Ο Τζ. Κόντε θέλει να στείλει μήνυμα ότι η χώρα παραμένει σε εγρήγορσηΟ Τζ. Κόντε θέλει να στείλει μήνυμα ότι η χώρα παραμένει σε εγρήγορση

Η ανησυχία αυξήθηκε λόγω και του ότι σε τρεις περιφέρειες της χώρας, της Ρώμης, της Μπολόνια και της Βενετίας, ο δείκτης μετάδοσης ξεπέρασε και πάλι το 1,0. Την ίδια ώρα, οι φαρμακοποιοί, επισημαίνουν ότι οι πολίτες δεν αγοράζουν όπως πρώτα, προστατευτικές μάσκες: οι πωλήσεις τους μειώθηκαν κατά δυο τρίτα. Σε γνωστές οργανωμένες πλαζ, όπως του Ρίμινι και του Ριτσιόνε, οι υποχρεωτικές αποστάσεις ασφαλείας, άρχισαν να μην τηρούνται, ιδίως τις απογευματινές ώρες, όταν ο κόσμος αναζητά δροσιά και κοκτέιλ.

Όλα αυτά παρά το ότι, την προηγούμενη εβδομάδα, σε όλη την χώρα προέκυψαν 50 μικρές, νέες εστίες μετάδοσης του κορωνοϊού, οι οποίες οφείλονται και στην επιστροφή πολιτών από το εξωτερικό. Οι περισσότεροι Ιταλοί, δηλαδή, νιώθουν ότι ο κίνδυνος αποτελεί, πλέον, παρελθόν, εξαιτίας και των ασαφών και αντικρουόμενων  μηνυμάτων αρκετών πολιτικών και επιστημόνων. Κανείς δεν ξέρει, φυσικά, αν το φθινόπωρο θα έχουμε ένα νέο, επικίνδυνο κύμα μεταδόσεων.

Αλλά η κυβέρνηση Κόντε και οι διάφοροι περιφερειάρχες άρχισαν να συνειδητοποιούν ότι χρειάζεται άμεσα, μια νέα επικοινωνιακή στρατηγική, όπως και μέτρα, τα οποία να στείλουν το μήνυμα ότι η Ιταλία, παραμένει σε εγρήγορση.

Θεόδωρος Ανδρεάδης Συγγελλάκης, Ρώμη

Πηγή: tovima.gr