Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Ξενοδόχων Δελφών «Φοίβος – Απόλλων» με την οποία ζητά από τους αρμόδιους φορείς λήψη άμεσων και στοχευμένων μέτρων.

Η ανακοίνωη είναι η εξής:

«Δραματική η κατάσταση των ξενοδοχειακών και τουριστικών επιχειρήσεων στους Δελφούς: το 80% των επιχειρήσεων δεν ανοίξανε. 8 μήνες χωρίς έσοδα τα ξενοδοχεία. »

Ελάχιστα είναι τα ξενοδοχεία που κατάφεραν να ανοίξουν την φετινή τουριστική χρονιά με τα επίπεδα πληρότητας να κυμαίνονται στο 10% σε όσα ξενοδοχεία ανοίξανε και μόνο για τους μήνες Ιούλιο-Σεπτέμβριο. Η πλειονότητα των εν λόγω μονάδων είναι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις που δεν απασχολούν προσωπικό. Οι Δελφοί δέχονται εισερχόμενο μαζικό τουρισμό και υπάρχει άμεση ανάγκη για την λήψη στοχευμένων μέτρων που αφορούν συγκεκριμένα την Κοινότητα των Δελφών προκειμένου να μην οδηγηθούν σε κλείσιμο δεκάδες επιχειρήσεις και να χαθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας.

Ζητούμε από τους αρμόδιους φορείς την λήψη αμέσων στοχευμένων μέτρων όπως:

– Ενίσχυση με την μορφή της επιχορήγησης από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος ειδικά για τουριστικές επιχειρήσεις της κοινότητας των Δελφών

– Απαλλαγή δημοτικών τελών για τις επιχειρήσεις από τον Δήμο Δελφών για το 2020.

– Χρηματοδότηση τουριστικής καμπάνιας από το Υπουργείο Τουρισμού για την περιοχή των Δελφών

– Ένταξη της κοινότητας Δελφών στις πληττόμενες περιοχές από το Υπουργείο Οικονομικών.

Πηγή: tovima.gr