Μόνο Ελληνες θα έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα της Α2, όπως γνωστοποίησε το βράδυ της Τρίτης (14/7) η ΕΟΚ.

Μια απόφαση, που πάρθηκε λόγω του κοροναϊού, αλλά όπως ήταν λογικό προκάλεσε πολλές αντιδράσεις.

Η ΕΟΚ μάλιστα στην προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος αναφέρει ότι στην αλλαγή έχουν συμφωνήσει όλες οι ομάδες, κάτι που όμως δεν ισχύει, αφού οι ομάδες ήθελαν να έχουν στα ρόστερ τους τουλάχιστον από δύο ξένους. Η ΕΟΚ για μια ακόμα φορά προκαλεί με τις αποφάσεις της και δημιουργεί πολλά προβλήματα στο ελληνικό μπάσκετ.

Ο Ολυμπιακός αναμένεται να κινηθεί νομικά κατά της ομοσπονδίας, αφού ουδέποτε συμφώνησε στην αλλαγή που πέρασε η ΕΟΚ και υποχρεώνει της ομάδας να παίξουν στο νέο πρωτάθλημα μόνο με γηγενείς παίκτες. Οι Πειραιώτες σηκώνουν το γάντι και βγαίνουν στην αντεπίθεση, αφού ουδέποτε συμφώνησαν με τη συγκεκριμένη πρόταση.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι Ερυθρόλευκοι στο ρόστερ τους έχουν τον Σέρβο, Αλεξέι Ποκουσέφσκι, ο οποίος με τα νέα δεδομένα δεν θα μπορεί να αγωνιστεί στο νέο πρωτάθλημα. Η ΕΟΚ συνεχίζει τον πόλεμο στον Ολυμπιακό με την απόφασή της να έχει προκαλέσει οργή στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο.

Πηγή: tovima.gr