Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης κάθισε ο πέμπτος κατηγορούμενος στη δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Είναι η πρώτη φορά που δεν ακούστηκε συγγνώμη στη δικαστική αίθουσα προς την οικογένεια του Άλκη, με τον κατηγορούμενο να αναφέρει ότι το μοιραίο βράδυ δέχθηκε κλήση από τον 4ο κατηγορούμενο να πάνε στην περιοχή της Χαριλάου.

Αφού εντόπισαν την παρέα του Άλκη τότε είδε, όπως λέει, τον 2ο κατηγορούμενο να μαχαιρώνει στο πόδι τον φίλο του 19χρονου και τον 7ο κατηγορούμενο να τον χτυπά στο πρόσωπο, αλλά δεν κατάλαβε ποιος κρατούσε το δρεπάνι και χτύπησε τον Άλκη. «Δεν περίμενα να κουβαλήσουμε μαχαίρια. Το κεφάλι του Άλκη ήταν στη γωνία και τα πόδια του κοντά προς εμάς. Είδα πολλά αίματα. Στο αυτοκίνητο είπα ότι “έγινε χοντράδα”» είπε.

Κάποια στιγμή η μητέρα του Άλκη Καμπανού αντέδρασε όταν ο 5ος κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι δεν θυμάται τίποτα για το ποιος χτύπησε το παιδί της. Η ίδια, σύμφωνα με το thesstoday.gr, ζήτησε από τον κατηγορούμενο να πει ονόματα και τον ρώτησε «δεν ακούσατε το μη με χτυπάτε άλλο;».

Η εισαγγελέας, πάντως, θεώρησε ότι ο κατηγορούμενος υπέπεσε σε αντιφάσεις καθώς στην αρχή της ακρόασης είπε ότι δεν θυμάται κάποιον πάνω από τον Άλκη ωστόσο κατέδειξε τον 10ο κατηγορούμενο ότι κρατούσε το δρεπάνι, με τη διαδικασία να συνεχίζεται μέχρι κι αυτή την ώρα.

Η απολογία

«Συμφώνησα να πάμε να βρούμε οπαδούς του Άρη και να μαλώσουμε, με κλωτσιές και μπουνιές, όπως γίνεται. Παλαιότερα, είχαμε κυνηγήσει κάποια άτομα έξω από το γήπεδο. Έπεσα κι εγώ θύμα: Μια μέρα φορούσα μπουφάν με διακριτικά του ΠΑΟΚ και στο Λευκό Πύργο, με κυνήγησαν 20 άτομα που με έβριζαν» ανέφερε ο 23χρονος ηλεκτρολόγος σύμφωνα με το grtimes.gr.

Όταν φύγαμε από το σύνδεσμο, δεν είδα κάποιον να παίρνει κάτι. Μετά το περιστατικό ο 6ος μου είπε ότι είχε αντικείμενο. Όταν τον άφησα σπίτι τον είδα να το πετάει σε έναν κάδο» σημείωσε.

Για τη σκηνή του εγκλήματος επισήμανε: «Φτάνουμε στην συμβολή των οδών Πλαστήρα και Γαζή. Φρενάρισε απότομα το 1ο αυτοκίνητο και εγώ σταμάτησα από πίσω. Αντιλήφθηκα τα 5 άτομα, στην πολυκατοικία. Κατέβηκαν 3 άτομα από το 1ο όχημα. Μετά είδα τρία άτομα από το polo που πήγαν στην πολυκατοικία. Ξεκίνησε η συμπλοκή».

Και συνέχισε: «Ύστερα από λίγα δευτερόλεπτα ανοίξαμε πόρτες κι εμείς και πήγαμε στα σκαλάκια. Είδα κάποιον να κρατάει το δρεπάνι, πάνω στα σκαλιά. Είδα 3 – 4 άτομα να χτυπούν το παιδί που ήταν κάτω και είχε πολλά αίματα γύρω του. Τρόμαξα. Είδα τον 2ο να μαχαιρώνει κάποιον. Γινόταν ένας πανικός. Τον Α.Β τον τράβηξε ο 7ος και τον χτύπησε στο πρόσωπο. Μετά άκουσα «πάμε, πάμε» και φύγαμε. Στη συνέχεια πήγα σπίτι γιατί την επόμενη μέρα δούλευα».

«Το ξύλο το κρατούσε ένας από τους τέσσερις που ήταν κάτω από τα σκαλάκια. Όταν κατέβηκα από το αυτοκίνητο είδα 3 -4 άτομα να χτυπούν το παιδί που ήταν κάτω, με κλωτσιές. Είδα τα αίματα. Κοκκάλωσα! Είδα τον 2ο και τον 7ο πάνω στα σκαλάκια. Μπορεί να ήταν κι άλλα άτομα, δεν θυμάμαι αυτούς που ήταν πάνω στον Άλκη. Ήταν με πλάτη σε μένα, ήταν σκοτάδι. Δεν μπόρεσα να τους αναγνωρίσω» πρόσθεσε.

«Από το βίντεο διαπίστωσα ότι ήταν και ο 4ος. Αυτός που κρατούσε ξύλο, φορούσε κράνος» τόνισε. «Δεν περίμενα να δω μαχαίρια, πίστευα ότι με κλοτσιές και μπουνιές θα μαλώναμε. Την επόμενη μέρα έμαθα τι έγινε και έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Όταν γύρισα από τη δουλειά το είπα στον αδελφό μου. Ύστερα από 1 – 2 μέρες το είπε στη μητέρα μου και ήρθε στη Θεσσαλονίκη. Συμβουλευτήκαμε έναν δικηγόρο και μας είπε να περιμένουμε. Πάρκαρα το αυτοκίνητο μου πιο μακριά γιατί φοβήθηκα τη σύλληψη».

Πηγή: tovima.gr