«Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε αν είμαστε στην πλευρά δημοκρατικής νομιμότητας ή της τρομοκρατίας και της κουκούλας» δηλώνει ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) Νίκος Παπαϊωάννου μετά τις χθεσινές επιδρομές βανδάλων στο κτήριο όπου είχαν ξεκινήσει οι εργασίες για την κατασκευή της νέας βιβλιοθήκης Θετικών Επιστημών όπου και καταστράφηκαν ολοσχερώς όλα τα έργα που είχαν γίνει ως σήμερα.

«Δηλώνω απερίφραστα ότι το έργο που προορίζεται να γίνει, θα γίνει άσχετα με την οποιεσδήποτε ενέργεια βανδάλων» συνεχίζει ο ίδιος αναφέροντας ότι η αστυνομία κλήθηκε χθες το βράδυ όπως προβλεπόταν. Η διοίκηση του ΑΠΘ θα προχωρήσει άμεσα σε όλες τις νόμιμες ενέργειες που περιλαμβάνουν μηνύσεις κατά αγνώστων για φθορές κλπ.

Να σημειωθεί εδώ ότι άγνωστοι προκάλεσαν χθες το βράδυ επεισόδια και φθορές και στο κάμπους του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, λίγες εβδομάδες μάλιστα πριν την εγκατάσταση των ομάδων της αστυνομίας (ΟΠΠΙ) που θα περιπολούν τα κεντρικά Ιδρύματα της χώρας και η οποία έχει προγραμματιστεί να γίνει μέσα στο καλοκαίρι.

Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης χθες το βράδυ ομάδα 50-60 ατόμων μπήκαν στο κτήριο όπου στεγαζόταν το παλιό «στέκι του βιολογικού» αναρχικών ομάδων και το οποίο εκκενώθηκε προκειμένου να κατασκευαστεί η νέα σύγχρονη βιβλιοθήκη του Ιδρύματος. Στην περιοχή του πανεπιστημιακού κάμπους γίνονταν χθες το βράδυ δυο φοιτητικά πάρτυ, γεγονός που όπως φαίνεται απαγόρευσε την άμεση επέμβαση της αστυνομίας, με αποτέλεσμα οι 50-60 βάνδαλοι να καταστρέψουν ολοσχερώς όλα τα έργα που είχαν γίνει τις προηγούμενες ημέρες για την κατασκευή της.

«Στο χώρο που θα γίνει η νέα ενιαία βιβλιοθήκη της Σχολής Θετικών επιστημών χθες το βράδυ περίπου 50 άτομα με βαριοπούλες και διαρρηκτικά εργαλεία παραβίασαν την κεντρική είσοδο του κτηρίου, έκοψαν με τροχούς τα σίδερα της πύλης, μπήκαν μέσα και κατέστρεψαν ότι είχε χτιστεί στην πρώτη φάση της κατασκευής» λέει ο κ. Παπαιωάννου περιγράφοντας το περιστατικό.

«Τα έργα αυτά έγιναν με χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων. Ως διοίκηση είμαστε υποχρεωμένοι να περιφρουρήσουμε το δημόσιο χρήμα και να προβαίνουμε σε ενέργειες που θα ανεβάζουν το ακαδημαϊκό και ερευνητικό επίπεδο στη χώρα. Και αυτή είναι η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε» αναφέρει.

«Η βιβλιοθήκη αυτή θα ήταν μια ενιαία βιβλιοθήκη των φοιτητών και φοιτητριών. Όμως τα έργα θα ξαναγίνουν. Το έργο θα ολοκληρωθεί. Και αυτό μπορώ να το πω με βεβαιότητα» καταλήγει.

Οι ζημιές που έγιναν χθες ξεπερνούν τις 50.000 ευρώ ενώ η διοίκηση του Ιδρύματος θα αναζητήσει τώρα τρόπους αναχρηματοδότησης του έργου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr