Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, τις ανησυχητικές μελέτες και το ρωσικό εμβόλιο μίλησε στο «LIVE NEWS» και τον Νίκο Ευαγγελάτο ο Αθανάσιος Δημόπουλος, Πρύτανης ΕΚΠΑ.

Σχολιάζοντας την εφιαλτική πρόβλεψη για 200% αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα και την ελεγχόμενη αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων, ο κ. Δημόπουλος τόνισε ότι αφενός τα λύματα προηγούνται των κρουσμάτων που καταγράφονται, αφετέρου μπορούν κι εξετάζουν ένα πολύ ευρύτερο αριθμό ανθρώπων.

«Μπορεί να έχουμε αύξηση ιικού φορτίου μεν, αλλά σε ασυμπτωματικούς, που δεν δημιουργούν πίεση στις κλίνες covid».

Ερωτηθείς για τα επιπλέον μέτρα, ο κ. Δημόπουλος σημείωσε πως «τα μέτρα που υπάρχουν, κι αυτά που θα προταθούν αύριο πρέπει να τηρηθούν, η κίνηση στους δρόμους δεν συνάδει με μέτρα lockdown. Υπάρχουν μέτρα και πρέπει να τα τηρήσουμε. Από την άλλη, να μην στραγγαλίσουμε την οικονομική και κοινωνική ζωή. Οι εμβολιασμοί προχωρούν αρκετά ικανοποιητικά».

Αναφορικά στο ρωσικό εμβόλιο υπογράμμισε: «Εως ότου δούμε δεδομένα κλινικών μελετών ή δημοσιευμένες μελέτες να είμαστε επιφυλακτικοί. Τώρα όσον αφορά το ρωσικό εμβόλιο, δημοσιεύτηκε μελέτη με 20.000 άτομα και έδειξε αποτελεσματικότητα πάνω από 92%. Μοιάζει πιο πολύ με αυτό της AstraZeneca».

Δείτε όσα είπε στο MEGA

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr