Σε δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Metropoll στην  Τουρκία, ο Ταγίπ Ερντογάν δέχθηκε νέο πλήγμα. Η δημοτικότητα του, παρουσιάζει πτώση, σε σχέση με τους βασικούς ανταγωνιστές του για την προεδρία της Τουρκίας. Επίσης δείχνει πως οι συνεχείς επιθέσεις στην Ευρώπη και την Ελλάδα δεν πείθουν.

Όπως φαίνεται, η δημοσκόπηση συνέκρινε την αποδοχή που συγκέντρωσε ο Ερντογάν από τους Τούρκους πολίτες σε σύγκριση με τους Μανσούρ Γιαβάς, Εκρέμ Ιμάμογλου και Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου από τον Οκτώβριο ως τον Νοέμβριο.

Τα ευρήματα

Όπως δείχνουν τα αποτελέσματα σε ερώτηση σχετικά με τον ποιόν θα ψήφιζαν οι Τούρκοι για πρόεδρό τους, ο Ερντογάν είδε τη διαφορά που τον χωρίζει από τον δήμαρχο της Άγκυρας, Γιαβάς να αυξάνεται κατά περίπου 7 ποσοστιαίες μονάδες τον Νοέμβριο σε σύγκριση με τον Οκτώβριο.

Αλλά τον προσπέρασε και ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Ιμάμογλου. Αντίθετα, είδε τη διαφορά του να αυξάνεται μονάχα από τον Κιλιτσντάρογλου και να προηγείται, πλέον, κατά περίπου πέντε μονάδες.

«Κοιτάξτε την κατάσταση της Ευρώπης στην οικονομία»

Συνέχισε δε με νέα «βέλη», αναφέροντας σε άλλο σημείο της ομιλίας του: «Κοιτάξτε την κατάσταση της Ευρώπης στην οικονομία. Τα ράφια μας δεν είναι άδεια στην Τουρκία, όπως είναι στην Ευρώπη. Η Τουρκία έχει ξεπεράσει όλα τα εμπόδια στη μάχη κατά της τρομοκρατίας. Ακόμα και την τρομοκρατία που προέρχεται από τη βόρεια Συρία, θα την τερματίσουμε. Η κατάσταση στο Κομπάνι έχει τελειώσει για εμάς.

Πείτε στους τρομοκράτες φίλους σας, η Τουρκία δεν είναι τόσο γόνιμο μέρος γι’ αυτούς… θα πνιγούν μόλις προσπαθήσουν να έρθουν σε εμάς. Το τουρκικό έθνος έχει ένα χαρακτηριστικό που έχει εκδηλωθεί σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας: Όταν βλέπουμε μια απειλή για την επιβίωσή μας, έχουμε την ικανότητα να κάνουμε τομές και να πετυχαίνουμε νίκες που κανείς δεν περίμενε».

Να αρθεί το εμπάργκο όπλων από το Ελσίνκι

Η Τουρκία αναμένει από τη Φινλανδία να άρει το εμπάργκο όπλων που έχει επιβάλει στην Άγκυρα, δήλωσε σήμερα ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ως μέρος των βημάτων που περιμένει η Άγκυρα πριν εγκρίνει την ένταξη του Ελσίνκι και της Στοκχόλμης στο ΝΑΤΟ.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο Τσαβούσογλου δήλωσε ακόμη πως ένας Κούρδος, ο οποίος εκδόθηκε το σαββατοκύριακο από τη Σουηδία στην Τουρκία, δεν περιλαμβανόταν στον κατάλογο των προσώπων που η Άγκυρα θέλει να εκδοθούν από τη Στοκχόλμη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr