Τη στάση των Ελλήνων πολιτών απέναντι στην πανδημία του κοροναϊού, τις μεταλλάξεις, το εμβόλιο και το lockdown, αποτυπώνει δημοσκόπηση που διεξήγαγε η PULSE για λογαριασμό του ΣΚΑΙ.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 25-27 Ιανουαρίου 2021, και σε ό,τι αφορά τις μεταλλάξεις του κοροναϊού, το 29% δηλώνει ότι ανησυχεί πολύ για την εξέλιξη αυτή, με ένα ακόμη 29% να δηλώνει ότι ανησυχεί αρκετά, ενώ το 20% απαντά ότι ανησυχεί μέτρια, ένα 9% λίγο και ένα 11% ελάχιστα έως καθόλου.

Για το περαιτέρω άνοιγμα της αγοράς, το 55% τίθεται υπέρ, ενώ το 39% λέει «όχι» στην απελευθέρωση επιπρόσθετων δραστηριοτήτων της οικονομίας.

Ειδικά στην περίπτωση της Αττικής, το 49% των πολιτών θέλει να ανοίξουν και άλλοι τομείς της αγοράς, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα το ποσοστό αυτό διαμορφώνεται σε 58%.

Για το εμβόλιο κατά του κοροναϊού και στο ερώτημα εάν οι πολίτες σκοπεύουν να εμβολιαστούν, το 74% απαντά θετικά, ενώ το 21% απαντά αρνητικά. Σημειώνεται ότι το Νοέμβριο το 37% των ερωτηθέντων έλεγαν ότι σίγουρα θα εμβολιαστούν, έναντι του 40% το Δεκέμβριο και του 49% τον Ιανουάριο.

Στο πότε θα κάνουν το εμβόλιο, το 47% απαντά «το συντομότερο δυνατό», το 16% «μετά από 2-3 μήνες», το 22% «αρκετά αργότερα» και το 11% «ποτέ».

Στο 16% η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Στο πολιτικό κομμάτι, προβάδισμα 16 μονάδων αποκτά η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συγκεντρώνοντας 44% (από 45% στην προηγούμενη δημοσκόπηση) και ακολουθεί με 24% ο Αλέξης Τσίπρας.

Εν τω μεταξύ, το 28% των πολιτών δηλώνει ότι δεν θεωρεί κανέναν από τους δύο κατάλληλο για πρωθυπουργό.

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, στην ερώτηση «αν την ερχόμενη Κυριακή είχαμε εθνικές εκλογές, τι θα ψηφίζατε;», το 37% απαντά ΝΔ, ενώ το 22% ΣΥΡΙΖΑ, με τη διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα να διαμορφώνεται σε 15 μονάδες.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, η ΝΔ καταγράφει 39% και ο ΣΥΡΙΖΑ 23%, με την «ψαλίδα» να διαμορφώνεται στο 16%.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr