Ο Γιώργος Δώνης, ξετύλιξε στην εκπομπή Super Μπάλα live, όλο το νήμα της παρουσίας του στον Παναθηναϊκό, έως την επιστολή της λύσης της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Ο Έλληνας κόουτς, μίλησε ανοιχτά για το ζήτημα της αποχώρησής του από το «τιμόνι» του Τριφυλλιού. Στάθηκε στην έλλειψη επικοινωνίας με την διοίκηση και τονίζει ότι από τον Γενάρη γνώριζε μέσα του, ότι θα αποχωρίσει.

Ο «ασύμμετρος πόλεμος» με την Τουρκία κοστίζει στην Ελλάδα 500.000 ευρώ την ημέρα

Μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Δώνης, ερωτηθείς για τον τρόπο που ανακοινώθηκε το «τέλος» της συνεργασίας του με τον Παναθηναϊκό, δήλωσε πως: «Ένιωσα ότι μεγάλωσα τη μέρα που έφυγε ο πατέρας μου. Έως τότε αισθανόμουν παιδί. Με εντάσεις, εκρήξεις. Εκείνη τη μέρα μεγάλωσα. Το ποδόσφαιρο το αντιμετωπίζω με μεγάλη ωριμότητα.

Δεν είναι δική μου δουλειά να κρίνω τους ιδιοκτήτες και τις αποφάσεις τους. Οι ομάδες ανήκουν στους ιδιοκτήτες, αυτοί αποφασίζουν. Εγώ σέβομαι τις αποφάσεις.

Ο κάθε άνθρωπος κάνει τις επιλογές του. Το θεωρούσα δεδομένο στο μυαλό μου ότι δεν θα συνεχίσω στον Παναθηναϊκό, από τον Ιανουάριο.

Γιατί αν πω κάτι που θα ήθελα να διορθώσω στον Παναθηναϊκό θα ήθελα το τρίπτυχο διευθυντής – προπονητής – ιδιοκτήτης να έχουν καλύτερη επικοινωνία. Πέρυσι είχαμε ακόμα λιγότερη επικοινωνία.

Η μεγαλύτερη επικοινωνία που είχα με τον κ. Αλαφούζο ήταν όταν έφυγε ο Νταμπίζας που λύσαμε πολλά προβλήματα μαζί»

Σχολιάζοντας την έναρξη της συνεργασίας του με το Τριφύλλι: «Ήθελα να έρθω στον Παναθηναϊκό στην πιο δύσκολη στιγμή της ιστορίας του. Ο Νταμπίζας με ήθελε για τρία χρόνια, εγώ επέμενα για ένα. Είχαμε τότε -6 βαθμούς, είχαμε απαγόρευση μεταγραφών, δεν υπήρχαν πολλά παιδία από την Ακαδημία»

Για τις διαφωνίες του με τη διοίκηση, τόνισε: «Δεν είμαι στον Παναθηναϊκό για να υπηρετώ τις ιδέες των άλλων. Υπάρχει μια συνεργασία σε όλες τις ομάδες. Μαζί συναπαποφασίζουν όλες οι πλευρές»

Για το αν σκέφτηκε να αποχωρίσει πριν τα πλέι οφ: «Περίμενα να έχουμε μια επικοινωνία για να δούμε πως θα το λύσουμε. Σε κάθε εργασία υπάρχει ένα συμβόλαιο. Αυτό το συμβόλαιο το επέβαλε ο Παναθηναϊκός. Τη ρήτρα, που την έβαλε ο Παναθηναϊκός, σημείωνε ότι όποια πλευρά θέλει να αποχωρήσει, πρέπει να καταβάλει χρήματα».

Ανοίγει ξανά ο φάκελος Marfin

Πηγή: tovima.gr