Ραγδαίες είναι πλέον οι εξελίξεις στην υπόθεση της Δραπετσώνας και τα σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα που έχουν προκληθεί και απειλούν τη δημόσια υγεία, από τις εργασίες της εταιρείας Oil One, συμφερόντων Δημήτρη Μελισσανίδη.

Μετά τις αποκαλύψεις του MEGA για τη ρύπανση στην περιοχή από τις εγκαταστάσεις της Oil One, κι έπειτα από τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων, για τις καρκινογόνες ουσίες που τους «πνίγουν», υπήρξε παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, η οποία ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί τι συμβαίνει στην περιοχή.

Τρεις «θηλυκοί κομάντος» σώζουν το μέλλον της Ευρώπης

Πλέον την υπόθεση έχει αναλάβει εισαγγελέας, ο οποίος αναμένεται να προχωρήσει στην εξέταση των πρώτων μαρτύρων από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα εξεταστούν πλέον ενδελεχώς και τα πορίσματα του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος στα οποία αναφέρεται ρητά ότι τα έντονα επεισόδια δυσοσμίας προέρχονται από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας Oil One.

Καρκινογόνο βενζόλιο

Υπενθυμίζεται ότι κάθε φορά που πνέουν νότιοι, νοτιοδυτικοί άνεμοι, η περιοχή «πνίγεται» από τη μυρωδιά και τους ρύπους, ορισμένοι εκ των οποίων, όπως το βενζόλιο, είναι καρκινογόνοι.

Την προηγούμενη εβδομάδα μαθητές και εκπαιδευτικοί του 2ου Δημοτικού Σχολείου Δραπετσώνας δεν μπορούν να βγουν στο προαύλιο λόγω της έντονης δυσοσμίας.

Χθες, μιλώντας στο Mega, ο δήμαρχος Δραπετσώνας – Κερατσινίου περιέγραψε τον εφιάλτη που ζουν εδώ και χρόνια οι κάτοικοι και ζήτησε την απομάκρυνση των ρυπογόνων εγκαταστάσεων.

Η υπόθεση της ρύπανσης στην περιοχή έχει φτάσει πλέον και στη Βουλή με δύο επίκαιρες ερωτήσεις προς τον αρμόδιο υπουργό, Κωστή Χατζηδάκη. Η μία από τον βουλευτή της ΝΔ, Δ. Μαρκόπουλο και η άλλη από την βουλευτή του ΚΚΕ, Δ. Μανωλάκου.

Πώς θα γίνει η αξιολόγηση των μονάδων Υγείας

Πηγή: tovima.gr