Αναβλήθηκε το προγραμματισμένο για σήμερα (15/6) το βράδυ στις 21:00 debate των πολιτικών αρχηγών, μετά την τραγωδία του ναυαγίου στην Πύλο με τους 78 νεκρούς και τους 104 διασωθέντες.

Η αναβολή ήρθε μετά την κήρυξη τριήμερου εθνικού πένθους, από χθες Τετάρτη 14/6 στις 21:00 μέχρι και αύριο Παρασκευή 16/6 στις 21:00, που οδήγησε και στην αναστολή κάθε προεκλογικής δραστηριότητας των κομμάτων.

Πληροφορίες του Βήματος αναφέρουν ότι οι εκπρόσωποι των κομμάτων συμφωνούν για διεξαγωγή του debate την Κυριακή πλην της ΝΔ, που προτείνει το Σάββατο, λόγω της διακαναλικής συνέντευξης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΣ

«Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Ιουνίου έκτακτη συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων που συμμετέχουν στην τηλεοπτική αναμέτρηση (debate).

Θέμα της συζήτησης ήταν το ενδεχόμενο αναβολής της προγραμματισμένης για απόψε τηλεοπτικής αναμέτρησης μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, εξαιτίας του τριήμερου Εθνικού Πένθους που κήρυξε ο Πρωθυπουργός, κ. Ιωάννης Σαρμάς, λόγω του ναυαγίου που σημειώθηκε στα διεθνή ύδατα δυτικά της Ελλάδας.

Κατόπιν διαβουλεύσεων μεταξύ των εκπροσώπων των κομμάτων, αποφασίστηκε η μη διεξαγωγή του debate που είχε προγραμματιστεί για σήμερα, 15 Ιουνίου και ώρα 21:00».

Πηγή: tovima.gr