Για την επικείμενη προσέλευση των πολιτών στις κάλπες της Κυριακής (25/6), μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι το αποτέλεσμα δεν έχει προεξοφληθεί. «Η κάλπη είναι άδεια, το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου δεν προσμετράται, πρέπει να την ξαναγεμίσουν οι κάλπες», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε όλους τους πολίτες να σπεύσουν μεθαύριο να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, «να σκεφτούν οι πολίτες την ψήφο τους, να γνωρίζουν τι θα πάρουν την επόμενη ημέρα», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

«Μπορεί να έχουμε μια Βουλή που μόνο πολυφωνική δεν θα είναι. Κάποιοι πήγαν να μας πείσουν ότι είναι οι μοναδικοί πατριώτες, κάποιοι δοξάζονται κρυπτόμενοι», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και τονίζοντας την ανάγκη για μια ασφαλή και λειτουργική αυτοδυναμία. «Δεν θα ήθελα μια πλειοψηφία του ενός βουλευτή – Είχαμε 156 βουλευτές, θέλουμε ποσοστό που θα μας επιτρέψει να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας. Είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να εφαρμόσουμε πρόγραμμα», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (23/6) στον ΣΚΑΪ.

«Κάποιοι μπορεί να κάτσουν στον πάγκο»

«Δεν θέλω να υπάρξουν σημάδια αλαζονείας, δεν είχαμε τέτοια φαινόμενα, όσο μεγαλύτερη η εντολή του λαού τόσο μεγαλύτερη η ευθύνη τόσο πιο πολύ πρέπει να στρωθούμε στη δουλειά. Το επόμενο υπουργικό θα είναι υπουργικό δουλειά και αποτελέσματος», τόνισε ο ίδιος αναφέροντας στη συνέχεια πως  «το rotation στο υπουργικό σημαίνει ότι κάποιοι μπορεί να κάτσουν στον πάγκο και κάποιοι από τον πάγκο να παίξουν βασικοί. Αλλά δεν υπάρχουν αμετακίνητοι υπουργοί. Προσπαθώ να είμαι πολύ προσγειωμένος αν και έχω υποχρέωση να είμαστε προετοιμασμένοι.

Το πρώτο μας νομοσχέδιο θα αφορά την επικαιροποίηση της οργάνωσης του κράτους και το δεύτερο θα αφορά τη νομοθετική αποτύπωση των κεντρικών οικονομικών μας πρωτοβουλιών, το οποίο μπορεί να έχει ψηφιστεί και πριν από τις διακοπές ή αμέσως μετά.

10.000 προσλήψεις στην Υγεία

Για το Εθνικό Σύστημα Υγείας ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε 10.000 προσλήψει σημειώνοντας χαρακτηριστικά: Θα μπορούσα να πω «δέσαμε το γάιδαρο μας» και να πάμε χαλαρά. Δεν μου ταιριάζει αυτό. Μπορεί η δεύτερη τετραετία να είναι αλμάτων για τη χώρα που ενίοτε σημαίνει ρήξεις και συγκρούσεις με κατεστημένα και νοοτροπίες. Στις εφημερίες μπαίνουν τακτικά περιστατικά για να παίρνουν προτεραιότητα στα χειρουργεία. Δεν θα ανεχθούμε άλλο τέτοια φαινόμενα. Θα εφαρμόσουμε σκληρή αξιοκρατία και συνεχή αξιολόγηση. Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε άμεσα τις λίστες στα χειρουργεία. Αν χρειαστεί να αγοράσουμε υπηρεσίες για να έχει ο πολίτης δωρεάν υπηρεσία, θα το κάνουμε. Θα μισθώσουμε υπηρεσίες ελικοπτέρων με έξι βάσεις από το εξωτερικό. Θα γίνουν 10.000 νέες προσλήψεις. Θα μπουν στο 1+1. Δεν είμαστε πια σε σκληρούς μνημονιακούς περιορισμούς».

Πηγή: tovima.gr