Με κάθε μέσο φεύγουν από την Αθήνα οι ετεροδημότες για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στον τόπο καταγωγής τους, στην κάλπη της Κυριακής 25 Ιουνίου.

Στα ΚΤΕΛ τα λεωφορεία έφευγαν με αυξημένη πληρότητα ενώ σήμερα, αύριο και το Σάββατο έχουν προγραμματιστεί 1.000 δρομολόγια λεωφορείων για την επαρχία σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega. Για σήμερα είναι προγραμματισμένα να γίνουν 300 δρομολόγια, ενώ αύριο Παρασκευή και μεθαύριο Σάββατο θα γίνουν 350, με τους υπευθύνους να τονίζουν πως η κίνηση αναμένεται να είναι η ίδια με τις προηγούμενες εκλογές.

Παρόμοια εικόνα και στο λιμάνι του Πειραιά, από όπου έχει προγραμματιστεί ο απόπλους 28 πλοίων, 17 για τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη και 11 για τον Αργοσαρωνικό.

Χαλάει ο καιρός τη μέρα των εκλογών

Οι ψηφοφόροι θα έχουν για σύμμαχό τους τον καλό καιρό μόνο για δύο ημέρες, καθώς σε αυτό το πρώτο κύμα ζέστης του καλοκαιριού θα καταγραφούν θερμοκρασίες έως και 37 βαθμών Κελσίου σε περιοχές όπως οι Σέρρες, η Θεσσαλία και η ανατολική Πελοπόννησος. Ο καιρός όμως από το Σάββατο το απόγευμα και μετά χαλάει, με βροχές στα ηπειρωτικά της χώρας.

Την Κυριακή των εκλογών φαίνεται πως ο καιρός θα είναι αρχικά καλός, όμως γρήγορα τις προμεσημβρινές ώρες θα συννεφιάσει και θα εκδηλώνονται στο Ιόνιο, τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και τη δυτική και κεντρική Ελλάδα, κάποιες πρόσκαιρες καταιγίδες. Ο καιρός θα αρχίσει να καλυτερεύει από το βράδυ της Κυριακής.

Πηγή: tovima.gr