Στην αγόρευσή της η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλους τους λόγους αναίρεσης που προέβαλλαν ο 26χρονος Ροδίτης και ο 24χρονος συγκατηγορούμενός του αλβανικής καταγωγής, υποστηρίζοντας πως η απόφαση του Εφετείου φέρει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία όπως απαιτεί η νομοθεσία.

Να σημειωθεί ότι μεταξύ άλλων, οι δυο καταδικασθέντες ισχυρίζονται ότι κατά τη διάρκεια της δίκης τους στο Εφετείο παραβιάστηκε το τεκμήριο της αθωότητάς τους, ότι δεν είχαν δίκαιη δίκη και λόγω και της μεγάλης δημοσιότητας που είχε λάβει η υπόθεση, ότι δεν ελήφθησαν υπόψη από το δικαστήριο σοβαρά αποδεικτικά στοιχεία και τέλος ότι εσφαλμένα δεν τους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά.

Μάλιστα, ο 26χρονος Ροδίτης στην αίτησή αναιρέσεως που κατέθεσε ισχυρίζεται ότι το Εφετείο δεν έλαβε υπόψη του τον ισχυρισμό του περί …μεταμοντέρνας σεξουαλικότητας του. Όμως και αυτός ο λόγος αναίρεσης θα πρέπει να απορριφθεί, όπως ανέφερε σήμερα η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου καθώς η εφετειακή απόφαση και ως προς αυτόν τον ισχυρισμό «είναι απολύτως τεκμηριωμένη και απαντά στους ισχυρισμούς αυτούς».

«Οι δικαστές δεν επηρεάζονται από τα δημοσιεύματα, αποφασίζουν σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους» είπε, μεταξύ άλλων, η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου στην αγόρευση της η Ελένη Κοντακτσή.

Οι  συνήγοροι προς υποστήριξη της κατηγορίας (της οικογένειας Τοπαλούδη) συντάχθηκαν με  την εισαγγελική αγόρευση, σημειώνοντας πως η σχετική απόφαση φέρει την ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία που απαιτεί ο νόμος και το Σύνταγμα. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο εκ των συνηγόρων προς υποστήριξη της κατηγορίας Αλέξης Κούγιας κατά τη δίκη των δυο καταδικασθέντων στο Εφετείο τηρήθηκαν όλες οι διατάξεις για δίκαιη δίκη και υπήρξε απόλυτος σεβασμός του τεκμηρίου αθωότητας των κατηγορουμένων.

Μετά τη συζήτηση αναμένεται τον επόμενο διάστημα η απόφαση των ανώτατων δικαστών του ΣΤ Ποινικου Τμήματος του Αρείου Πάγου οι οποίοι θα γράψουν και τον επίλογο σε αυτή την υπόθεση.

Πηγή: tovima.gr