Πάνω από 84.000 άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί στην Ελλάδα μέχρι σήμερα, σύμφωνα με όσα είπε στη σημερινή ενημέρωση ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Όπως είπε ο ίδιος, σήμερα η χώρα μας έλαβε 49.160 δόσεις του εμβολίου της Pfizer. Πρόκειται για αριθμό μειωμένο από αυτό που περίμενε η χώρα μας, σύμφωνα πάντα με τον κ. Θεμιστοκλέους.

Όπως είπε, σε επικοινωνία με την εταιρεία, αυτή επιβεβαίωσε πως το πρόβλημα είναι στο σύνολο των χωρών της ΕΕ και πως θα αποκατασταθεί την επόμενη εβδομάδα.

Ακόμα, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε πως μέχρι σήμερα έχουν κλειστεί 372 χιλιάδες ραντεβού και για την πρώτη και για την δεύτερη δόση. Είπε ακόμα ότι υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού σε όλη την χώρα.

Παράλληλα, όσον αφορά στους εμβολιασμούς εξήγησε ότι δεν υπάρχει περίπτωση όταν κάποιος εμβολιαστεί με την πρώτη δόση να μην υπάρχει διαθέσιμη η δεύτερη.

Στη συνέχεια έδωσε στους πολίτες χρήσιμες πληροφορίες για τον εμβολιασμών:

  • Αν ο πολίτης είναι γραμμένος στην άυλη συνταγογράφηση και πάρει SMS πρέπει να επιβεβαιώσει το ραντεβού. Αν δεν το επιβεβαιώσει δεν χάνει την σειρά του και μπορεί να κλείσει ραντεβού μέσω της πλατφόρμας είτε μέσω φαρμακείο, είτε μέσω ΚΕΠ.
  • Αν κάποιος θέλει να επιλέξει εμβολιαστικό κέντρο κοντά στην εργασία του μπορεί να αλλάξει τον ταχυδρομικό κώδικα.
  • Πρόσθεσε ότι αν κάποιος κλείσει ραντεβού και δεν προσέλθει θα μπορεί να ξανακλείσει ραντεβού μετά από έναν μήνα.

Την ίδια στιγμή ο εμβολιασμός στα νησιά κάτω των 1.000 κατοίκων

Πρόσθεσε, δε, ότι είμαστε στις πρώτες χώρες σε χαμηλό αριθμό χαμένων δόσεων.

Είπε ακόμα ότι αν χρειαστεί στελέχη των ενόπλων δυνάμεων θα συνδράμουν στον εμβολιασμό αν χρειαστεί για να μην χαθεί καμία δόση.

«Το χρονοδιάγραμμα των νησιών τηρείται. Μέχρι τέλος του μήνα θα έχουνε εφοδιαστεί 31 μεγάλα νησιά» εξήγησε και ανακοίνωσε πως «τα νησιά των μόνιμων κατοίκων κάτω των 1.000 θα μπορούν να εμβολιαστούν την ίδια στιγμή».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr