Προκλητικότατη ενέργεια του Ρώσου πρεσβευτή στον ΟΗΕ, Βασίλι Νεμπέζνια, ο οποίος δεν έδειξε να σέβεται ούτε στο ελάχιστο τα θύματα του πόλεμου στην Ουκρανία, διακόπτωνας την ενός λεπτού σιγή.

Σύμφωνα με το SkyNews, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα απευθύνθηκε στους παρευρισκομένους καλώντας για ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του πολέμου στην Ουκρανία και κατηγορώντας ταυτόχρονα τη Ρωσία για «γενοκτονία».

Ωστόσο την ώρα που όλοι οι εκπρόσωποι των χωρών άρχισαν να σηκώνονται στα όρθιοι, ο Ρώσος εκπρόσωπος χτύπησε επανειλημμένα το μικρόφωνό του, προσπαθώντας να πάρει με αυτόν τον τρόπο τον λόγο, αναγκάζοντάς τους να καθίσουν και πάλι κάτω για να τον ακούσουν.

Τι είπε ο Ρώσος εκπρόσωπος

Έτσι αφού πήρε τον λόγο και κατηγόρησε Τη Δύση ότι «σπρώχνει δική της ατζέντα», φωνάζοντας πως «όλες οι ζωές είναι πολύτιμες» και απαίτησε να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή για τους Ρώσους στρατιώτες που έχουν πέσοι νεκροί στον πόλεμο από το 2014.

«Στεκόμαστε όλοι στα πόδια μας τα πόδια για να τιμήσουμε τη μνήμη όλων των θυμάτων για ό,τι έχει συμβεί στην Ουκρανία από το 2014», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ρώσος πρεσβευτής αναφέρθηκε σε όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία στην Κριμαία από η ρωσική εισβολή το 2014 αλλά και στο Ντονμπάς όπου η Μόσχα κατηγορεί το Κίεβο για γενοκτονία των ρωσόφωνων.

Στη συνέχεια ο Νεμπέζνια και αφού τελείωσε την τοποθέτησή του σηκώθηκε μόνος του όρθιος και στη συνέχεια μετά και στην αναγγελία από τα μεγάφωνα σηκώθηκαν και οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι.

Πηγή: tovima.gr