Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΕΕ), με αφορμή την παρέμβαση ομάδας του αναρχικού χώρου στο σπίτι του προέδρου της Ένωσης, εισαγγελέα Εφετών, Ευάγγελου Μπακέλα, αφού εκφράζει την απόλυτη συμπαράστασή του στο πρόσωπο του προέδρου της, θεωρεί ότι «είναι επιτακτικά αναγκαίο να εξετασθεί σε βάθος το συγκεκριμένο θέμα από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για την αποφυγή στο μέλλον ανάλογων περιστατικών που κλονίζουν το αίσθημα εμπιστοσύνης των πολιτών».

Η Ένωση, μάλιστα, επισημαίνει στην ανακοίνωσή της ότι διαπιστώνει «την αδυναμία της πολιτείας να εξασφαλίσει τα στοιχειωδώς επαρκή μέτρα φύλαξης και προστασίας των προσώπων που – ως εκ της θέσεώς τους – εκπροσωπούν την δικαστική λειτουργία».

Η ανακοίνωση της ΕΕΕ:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, με αφορμή την επίθεση αγνώστων στην κατοικία του προέδρου της, εκφράζει την απόλυτη συμπαράσταση στο πρόσωπό του.

Διαπιστώνουμε την αδυναμία της πολιτείας να εξασφαλίσει τα στοιχειωδώς επαρκή μέτρα φύλαξης και προστασίας των προσώπων που – ως εκ της θέσεώς τους – εκπροσωπούν την δικαστική λειτουργία.

Θεωρούμε ότι είναι επιτακτικά αναγκαίο να εξετασθεί σε βάθος το συγκεκριμένο θέμα από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για την αποφυγή στο μέλλον ανάλογων περιστατικών που κλονίζουν το αίσθημα εμπιστοσύνης των πολιτών.

Τονίζουμε τέλος, για μια ακόμη φορά, ότι κάθε ενέργεια βίας ή απειλής σε βάρος εισαγγελικών λειτουργών δεν πρόκειται να κάμψει ούτε κατ’ ελάχιστο το ηθικό και το σθένος τους να επιτελούν τα καθήκοντά τους με ευθυκρισία και θάρρος, πιστοί στις αρχές του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος».

Υπενθυμίζεται ότι χθες το βράδυ άγνωστοι από τον αναρχικό χώρο έριξαν μπογιές και πέταξαν τρικάκια έξω από σπίτι του προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, Ευάγγελου Μπακέλα, ενώ έδωσαν στη δημοσιότητα κείμενο στο οποίο υπογράφουν ως αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες στον αναρχικό  Χάρη Μαντζουρίδη, την απελευθέρωση του οποίου ζητούν.

Όπως είναι γνωστό, ο Χάρης Μαντζουρίδης, τον περασμένο Οκτώβριο, προσήχθη και στη συνέχεια συνελήφθη έξω από το σπίτι του στα Ιλίσια, αφού κατονομάστηκε ως δράστης – ο οποίος μάλιστα σχετίζεται με την τρομοκρατία – μέσω ενός ανώνυμου τηλεφωνήματος στην ΕΛ.ΑΣ., σχετικά με ληστεία που τελέστηκε το 2018.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr