Μια αναφορά του υπηρεσιακού υπουργού Πολιτικής Προστασίας του Πολίτη Ευάγγελου Τουρνά προκάλεσε τον εκνευρισμό του Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από στελέχη του Λιμενικού για το ναυάγιο στην Πύλο.

«Θέλω να πω πράγματι ότι το να επέμβεις σε ένα τέτοιο πλοίο που έχει ξεκινήσει να ταξιδεύει 2-3 ημέρες με 5 ναυτικά μίλια την ώρα, 4 ημέρες, και είναι σε πλήρη αστάθεια λόγω του ότι έχει υψηλά το κέντρο βάρους, νομίζω, με την κοινή λογική, ότι δεν υπάρχει δυνατότητα επέμβασης» είπε ο κ. Τουρνάς.

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε σε έντονο ύφος τονίζοντας ότι η συζήτηση που γίνεται δεν έχει κανένα νόημα. «Δηλαδή θέλετε να μας πείτε, κύριε υπουργέ, ότι ένα πλοίο το οποίο ταξιδεύει στη θάλασσα υπέρφορτο είναι καταδικασμένο να βουλιάξει;Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα επέμβασης; Τι είναι αυτό τώρα; Κάντε ερωτήσεις για να βγάλουμε κάποιες απαντήσεις. Τι ρωτάτε ακριβώς; Μισό λεπτάκι γιατί δεν έχει νόημα αυτή η συζήτηση. Δεν ήρθαμε εδώ για να αποδώσουμε ευθύνες. Ήρθα για να κάνω κάποιες ερωτήσεις» είπε.

Πηγή: tovima.gr