Η Ιωάννα στην πρώτη της συνέντευξη, μετά την εγκληματική επίθεση εναντίον της, στο βρετανικό ειδησεογραφικό πόρταλ «newstimes» και στον δημοσιογράφο Ορέστη Καρύπη, μέσω του δικηγόρου της Αποστόλη Λύτρα, περιγράφει τη στιγμή της επίθεσης, εξηγεί ότι με την γυναίκα που κατηγορείται δεν είχε σχέσεις, δεν ήταν φίλη της, όπως και ότι τον συγκεκριμένο άνδρα δεν τον γνώριζε και δεν τον είχε συναντήσει ποτέ. Η συνέντευξή της στο βρετανικό μέσο έχει ως εξής:

Η επίθεση που δεχτήκατε πριν λίγο καιρό έχει κάνει μεγάλη αίσθηση στην κοινή γνώμη της Ελλάδος και Όχι μόνο. Τι θυμάστε από εκείνη την ημέρα; Ποια εικόνα και ποιο συναίσθημα είναι αυτό που σας έχει αποτυπωθεί; Έχουν ακουστεί διαφορά στα μέσα ενημέρωσης και είναι σημαντικό που για πρώτη φορά μιλάτε για αυτό απευθείας εσείς η ίδια.

«Έχω περιγράψει στις Αστυνομικές Αρχές την στιγμή της επίθεσης. Την ώρα που πήγαινα στην εργασία μου, έχοντας μπει στην είσοδο της πολυκατοικίας και ενώ περίμενα το ασανσέρ για να ανέβω στο όροφο που εργάζομαι, εμφανίστηκε ξαφνικά μπροστά μου μια γυναίκα, η οποία φορούσε μάσκα και χωρίς να μου μιλήσει, μου πέταξε μεγάλη ποσότητα καυστικού υγρού στο πρόσωπο. Άρχισα να τρέχω προς την έξοδο και πήγα απευθείας στο φαρμακείο που βρισκόταν απέναντι, όπου μου δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Το μόνο που αισθανόμουν εκείνη την στιγμή ήταν αφόρητος πόνος και ότι καιγόμουν».

Πείτε μας λίγα λόγια για την ζωή σας. Κατάγεστε από μια επαρχιακή πόλη της Ελλάδας ενώ τα τελευταία χρόνια ζείτε στην Αθήνα σωστά; Ποιες ήταν οι σπουδές σας και ποια η εργασία που κάνατε;

«Έχω σπουδάσει οικονομικά. Μένω πάνω από 15 χρόνια στην Αθήνα και έως την ημέρα του περιστατικού αυτού εργαζόμουν σε Ασφαλιστική Εταιρεία ως λογίστρια – οικονομολόγος».

Είχατε τον τελευταίο καιρό νιώσει ποτέ πως κινδυνεύετε από κάποιον; Είχατε δεχτεί απειλές η αλλά σημάδια που να δείχνουν πως κάποιος ήθελε να σας κάνει κακό;

«Ποτέ δεν είχα δεχθεί καμία απειλή από κανέναν. Δεν είχα διαφορές με κανέναν. Επίσης, όπως έλεγα από την πρώτη στιγμή, δεν μπορούσα να διανοηθώ ποιος προέβη σε αυτήν την αποτρόπαια πράξη σε βάρος μου ακριβώς, διότι δεν είχα με κανέναν προβλήματα».

Την προηγούμενη εβδομάδα η ελληνική αστυνομία συνέλαβε μια γυναίκα 35 χρόνων που όπως τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν είναι πιθανό να είναι εκείνη η δράστιδα. Την γνωρίζατε; Ήταν στο φιλικό σας περιβάλλον; Είχατε ποτέ αναρωτηθεί πως μπορεί να ήταν εκείνη η γυναίκα που σας επιτέθηκε έξω από την εργασία σας;

«Δεν είναι φίλη μου. Ήταν απλώς γνωστή μου. Γνωρίζω ότι κατάγεται από ένα χωριό που βρίσκεται κοντά στον τόπο καταγωγής μου. Την συγκεκριμένη γυναίκα την έχω δει μόλις 5 – 6 φορές σε κάποιες κοινωνικές εκδηλώσεις. Δεν είχα κάποια ιδιαίτερη σχέση με την γυναίκα αυτή, πέρα από όσα σας έχω αναφέρει. Απ’ ότι έμαθα, η γυναίκα αυτή πίστευε ότι έχει σχέση με κάποιον άνδρα, ο οποίος μου έστειλε κάποια στιγμή, απλώς ένα αίτημα φιλίας στο Facebook και κάποια τυπικά μηνύματα. Τον συγκεκριμένο άνδρα δεν τον ξέρω και δεν τον έχω συναντήσει ποτέ μου».

Ποιο είναι το μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε στο δράστη της επίθεσης; Επίσης κλείνοντας θα ήθελα να μου πείτε τι θα λέγατε στον κόσμο που καθημερινά ανησυχεί για εσάς εύχεται για την γρήγορη ανάρρωση σας;

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνανθρώπους μου, που μου έχουν σταθεί με τις ευχές τους και παίρνω μέσα από αυτές δύναμη και κουράγιο για να αντέξω όλο αυτό που μου συνέβη. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τους γιατρούς μου, οι οποίοι πέραν των άλλων με στηρίζουν ψυχολογικά, ώστε να μπορέσω να ξεπεράσω αυτήν την δυσκολία. Όσον αφορά την κατηγορούμενη, το μόνο που θα ήθελα να μου πει για ποιόν λόγο κατέστρεψε ολοκληρωτικά τη ζωή μου».

Σας ευχαριστώ θερμά για τον χρόνο σας και από καρδιάς σας εύχομαι περαστικά.

Πηγή: tovima.gr