Στην εκπομπή LIVE NEWS μίλησε ο Κοσμάς Χρηστίδης, επίτιμος αρχηγός ΓΕΝ, σχολιάζοντας την κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων αλλά και το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου.

«Εάν λάβουμε υπόψιν αυτά που λένε οι Τούρκοι και ότι κάνουν αυτά που λένε, και αν δούμε ότι πήραν τα γεωτρύπανα και τα σεισμογραφικά, θα πρέπει αυτή η κίνηση να αναμένεται. Το αν η έρευνα θα γίνει κοντά στα ελληνικά νησιά, ή στη δική μας ΑΟΖ είναι άλλο θέμα» σημείωσε ο κ. Κοσμίδης αναφορικά με το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί τουρκική έρευνα σε ελληνικά νερά.

Η απάντηση της Ελλάδας

Αναφορικά με το ποια θα είναι η απάντηση της ελληνικής πλευράς αν κάτι τέτοιο γίνει πραγματικότητα, ο κ. Χρηστίδης τόνισε ότι «νομίζω ότι η προετοιμασία της απαντήσεως – δεν ξέρω αν θα υπάρξει πολιτική βούληση – δόθηκε από την άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων που επιβεβαίωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις ξέρουν να κάνουν καλά τη δουλειά τους και να βυθίζουν πλοία».

«Οι ένοπλες δυνάμεις ακούν την πολιτική ηγεσία για οτιδήποτε. Η πολιτική βούληση, αν δούμε από το 1974 και μετά, δεν νομίζω ότι έχει δείξει την επιθετικότητά της» πρόσθεσε στο ίδιο θέμα.

«Θεωρώ ότι οι Τούρκοι θα το τραβήξουν μέχρι τέλους για να πάρουν αυτά που έχουν στο μυαλό τους. Μας το λένε πολύ καιρό με κάθε τρόπο. Έχω τις ίδιες ανησυχίες που έχετε για τον χρόνο και για το παγκόσμιο κενό ηγεσίας που υπάρχει. Μου θυμίζει λίγο το 1974 και αυτό δεν σας κρύβω ότι με ανησυχεί» επεσήμανε ο ίδιος.

«Θεωρώ τον Σεπτέμβριο επικίνδυνο. Μας προειδοποιεί η Τουρκία για το τι πρόκειται να κάνει. Δεν έχουμε συμφωνήσει κάτι, θέλω να πιστεύω, αν και όλα δείχνουν ότι πιθανόν να υπάρχει κάποια συμφωνία την οποία δεν ξέρουμε. Ότι έχουν γίνει συζητήσεις, έχουν γίνει. Ό,τι έγινε στον Έβρο δεν αφορά στην ΑΟΖ» κατέληξε ο κ. Χρηστίδης.

Πηγή: tovima.gr