Μία οξύμωρη και αντικρουόμενη κατάσταση έχει δημιουργηθεί μετά το τέλος των διαπραγματεύσεων της ΕΠΟ με τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ… Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι ο Άγγλος ζήτησε περισσότερα χρήματα από τον προκάτοχο του Μέλο Περέιρα και σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, οι απαιτήσεις του είναι σχεδόν διπλάσιες από τις αποδοχές του Πορτογάλου.

Από την άλλη, «πηγές» από το Πάρκο Γουδί υποστηρίζουν ότι το συνολικό κόστος της νέας ΚΕΔ θα είναι μικρότερο από το προηγούμενο. Δηλαδή, Η ΕΠΟ θα εξοικονομήσει χρήματα από τις αμοιβές του Κλάτενμπεργκ, των δύο ξένων συνεργατών του και των Ελλήνων μελών της Επιτροπής, σε σχέση με την προηγούμενη σύνθεση…

Ωστόσο, στη διαπραγμάτευση του Κλάτενμπεργκ με τη διοίκηση της ΕΠΟ δεν επιτεύχθηκε συμφωνία. Αντίθετα, διαπιστώθηκε διαφορά που δεν καλύπτεται εύκολα. Διότι ο Κλάτενμπερκ λειτουργεί στυγνά, με βάση το κέρδος και δεν συμβιβάζεται με λίγα λεφτά. Αυτός ήταν ο λόγος που αγνόησε το πρεστίζ της Premier League και προτίμησε τα… πετροδόλαρα της Σαουδικής Αραβίας.

Είναι προφανές ότι ο Κλάτενμπεργκ θα εργαστεί στην Ελλάδα μόνο επειδή θα ικανοποιηθεί οικονομικά. Δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τη φήμη που θα αποκομίσει αναμορφώνοντας την ελληνική διαιτησία. Για αυτό, αν ο Άγγλος και οι συνεργάτες του δεν πάρουν τα χρήματα που ζητούν, δεν θα πουν το «ναι» στην ΕΠΟ. Η βεβαιότητα από το Πάρκο Γουδί ότι ο Κλάτενμπερκ θα απαντήσει θετικά, αντικρούεται από τη διαφωνία στο οικονομικό.

Ουσιαστικά, την προηγούμενη εβδομάδα οι εκπρόσωποι Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ κλήθηκαν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο υποψήφιους αρχιδιαιτητές, με τους οποίους προηγουμένως δεν είχε επιτευχθεί συμφωνία. Ο Κλάτενμπεργκ ταξίδεψε στην Αθήνα, μίλησε με ΕΠΟ και Superleague και έφυγε την Πέμπτη χωρίς να συμφωνήσει.

Η ΕΠΟ παρέδωσε στον Κλάτενμπεργκ το συμβόλαιο του, αυτός θα το μελετήσει με τον δικηγόρο του και θα απαντήσει την Παρασκευή. Από την Ομοσπονδία εκφράζουν βεβαιότητα για το «ναι» και μένει να φανεί πως θα τα καταφέρουν να συνδυάσουν τα περισσότερα λεφτά στον Άγγλο με τα λιγότερα λεφτά στην ΚΕΔ… Γιατί αν ο Κλάτενμπερκ δεν πει το «ναι», το κάζο θα είναι παροιμιώδες.

Πηγή: tovima.gr