Πολλές εικασίες για την κατάσταση της υγείας του προκάλεσε η σημερινή εμφάνιση στη Μόσχα του ηγέτη της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, ο οποίος αναγκάστηκε να καλύψει με αυτοκίνητο μια μικρή απόσταση και δεν συμμετείχε στο γεύμα που παρέθεσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν για τους εορτασμούς της Ημέρας της Νίκης.

Ο Λουκασένκο έδειχνε κουρασμένος και ελαφρώς ασταθής, ενώ στο δεξί του χέρι ήταν εμφανής ένας επίδεσμος. Παρά τις φήμες, δεν υπήρξε καμία άλλη ένδειξη ότι είναι ασθενής.

Στα πλάνα που μεταδόθηκαν ο 68χρονος Λευκορώσος πρόεδρος διακρίνεται να συνομιλεί με τον Πούτιν και με στελέχη του στρατού μετά την παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία. Κατόπιν μεταφέρεται με αυτοκίνητο στον Τάφο του Άγνωστου Στρατιώτη, που απέχει μόλις 300 μέτρα, ενώ ο Πούτιν περπάτησε μέχρι εκεί, συνοδευόμενος από τους ηγέτες της Αρμενίας και πέντε χωρών της κεντρικής Ασίας.

Ο Λουκασένκο κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο, όμως δεν παρέστη στο γεύμα που παρέθεσε ο Πούτιν στη συνέχεια στο Κρεμλίνο.

Οι αρχές της Λευκορωσίας δεν έχουν κάνει καμία ανακοίνωση για την υγεία του. Τις δύο τελευταίες εβδομάδες ο Λουκασένκο έχει εμφανιστεί σε λίγες δημόσιες εκδηλώσεις και σε μία από αυτές η φωνή του ακουγόταν βραχνή.

Το απόγευμα σήμερα πάντως συμμετείχε σε μια τελετή κατάθεσης στεφάνων στο Μινσκ όμως, σπάζοντας ξανά την παράδοση, φορούσε πολιτικά ρούχα και όχι στρατιωτική στολή και δεν εκφώνησε ομιλία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: tovima.gr