Ο Βίκτωρ Βερνίκος με το «What They Say» μπορεί να είναι ο φετινός εκπρόσωπος της χώρας μας στην Eurovision, ωστόσο υπάρχουν αντιδράσεις. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η τρίτη υποψήφια στον ελληνικό τελικό, Μελίσσα Μαντζούκη, μέσω του δικηγόρου της Χρήστου Ζωτίδη, έστειλε εξώδικο στην ΕΡΤ.

Σε αυτό ζητά να ενημερωθεί αναλυτικά για το πώς ψήφισαν τα επτά μέλη της κριτικής επιτροπής ανάμεσα στα τρία τραγούδια, αλλά και για τον τρόπο υπολογισμού του τελικού αποτελέσματος. Ακόμα, ζητάει τη βαθμολογία που έδωσε κάθε μέλος της κριτικής επιτροπής στο κάθε τραγούδι σε κάθε φάση της όλης διαδικασίας και ειδικά στην τελική φάση, αλλά και επικυρωμένα αντίγραφα των πρακτικών καταμέτρησης ψήφων Κοινού και κριτικής επιτροπής.

Τώρα, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιάννης Πουλόπουλος στην πρωινή εκπομπή «Super Κατερίνα» το πρωί της Πέμπτης, μετά το εξώδικο που απέστειλε η Μελίσσα Μαντζούκη στην ΕΡΤ, η Ελλάδα απειλείται με αποκλεισμό από τη φετινή Eurovision.

Θυμίζουμε πως η τραγουδίστρια κατέκτησε τη δεύτερη θέση μετά τον Βίκτωρ Βερνίκος και δεν θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα, στον φετινό ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού.

Θα αποκλειστεί η Ελλάδα στην Eurovision;

Ο Γιάννης Πουλόπουλος ανέφερε πως η Melissa Mantzoukis κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα και αγωγή και εάν μέχρι τις 8 Μαρτίου δεν έχει λυθεί το πρόβλημα, η ελληνική συμμετοχή για την Eurovision 2023, είναι στον αέρα.

Στην εκπομπή του Alpha μίλησε ο δικηγόρος της Melissa Mantzoukis, Χρήστος Ζωτιάδης, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε πως δεν πρέπει να στοχοποιούνται οι άνθρωποι που έχουν αδικηθεί, αλλά και πως για ότι συμβεί ευθύνεται αποκλειστικά η ΕΡΤ.

Τα αιτήματα της Melissa Mantzoukis στην αγωγή της είναι:

  • Να αναγνωρισθεί η νίκη της στη διαδικασία επιλογή της ΕΡΤ (κύριο αίτημα)
  • Επικουρικά και εφόσον έχει παρέλθει το χρονικό διάστημα για την ανάδειξή της ως νικήτριας να της καταβληθεί για ζημία το ποσό των 10.000 Ευρώ και το ποσό των 150.000 Ευρώ για ηθική βλάβη.

Με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων αιτείται:

  • Να παύσει προσωρινά η ΕΡΤ κάθε διαδικασία σχετικά με την εκπροσώπηση της χώρας στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Πηγή: tovima.gr