Νέες εξελίξεις αναμένονται το αμέσως επόμενο διάστημα, για το Qatargate,  στο οποίο εμπλέκεται η Ελληνίδα πρώην αντιπροέδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, καθώς και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι.

Η κ. Καϊλή, παραμένει εδώ και περίπου ένα μήνα, στις φυλακές του Χάρεν στο Βέλγιο και σήμερα το απόγευμα αναμένεται να συναντήσει το παιδί της.

Η επίσκεψη θα κρατήσει περίπου τρεις ώρες, ενώ παρών θα είναι, σύμφωνα με τον Σκάι και ο πατέρας της Εύας Καϊλή.

«Ουδέποτε της απαγορεύτηκε»

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής ζητούσε επίμονα από τις Αρχές του Βελγίου να βλέπει το παιδί της, με τον δικηγόρο της να σημειώνει πως τα αιτήματά της είχαν απορριφθεί, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, ουδέποτε της απαγορεύτηκε να δει την κόρη της.

Σύμφωνα με το κανάλι, οι βελγικές Αρχές διαβεβαιώνουν πως η κ. Καϊλή, όπως και οποιαδήποτε μητέρα που κρατείται εκεί, μπορούν να βλέπουν τα παιδιά τους ανά πάσα ώρα σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που υπάρχουν.

Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα για τις κρατούμενες μητέρες να κρατήσουν το παιδί τους στη φυλακή, καθώς υπάρχουν όλα όσα ενδέχεται να χρειαστούν.

Σημειώνεται ότι πληροφορίες του MEGA αναφέρουν πως η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, έχει ήδη δει το παιδί της.

Ελάχιστες οι πιθανότητες να αποφυλακιστεί

Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται ο αγώνας της νομικής της εκπροσώπησης προκειμένου να αφεθεί ελεύθερη. Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, οι πιθανότητες μιας ενδεχόμενης αποφυλάκισής της είναι ελάχιστες.

Οι δικηγόροι της τηρούν επιφυλακτική στάση, ενώ το περιβάλλον Καϊλή μιλά  για πλεκτάνη μεγάλων συμφερόντων στην πλάτη της. Την ίδια στιγμή, στο μικροσκόπιο των αρχών, βρίσκονται τα έγγραφα που συνέδεσαν την ευρωβουλευτή με τραπεζικές καταθέσεις στον Παναμά.

Στο μεταξύ, το κεντρικό άρθρο της «Le Soir», που εστιάζει στη Βελγίδα ευρωβουλευτή Μαρί Αρενά, αναφέρεται στις στενές σχέσεις της, με τον θεωρούμενο ως «εγκέφαλο» του κυκλώματος Αντόνιο Παντσέρι αλλά και στο τηλεφώνημα που δέχτηκε από την Εύα Καϊλή στις 9 Δεκέμβρη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής πήρε πανικόβλητη τηλέφωνο την Αρενά μετά τη σύλληψη του Τζόρτζι, με την Βελγίδα ευρωβουλευτή να της συνιστά ψυχραιμία.

Στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται λόγος για πάνω από 350 τηλεφωνικές κλήσεις μεταξύ Αρενά – Παντσέρι, στοιχεία που έχουν προκύψει από αναλύσεις τηλεφώνων όσων ελέγχονται για το σκάνδαλο Qatar Gate.

H Αρενά που ανήκει στην ομάδα των Σοσιαλιστών έχει απασχολήσει και άλλες φορές τον Τύπο για πιθανή ανάμειξή της στο σκάνδαλο, ωστόσο δεν περιλαμβάνεται στους ευρωβουλευτές για τους οποίους ζητήθηκε άρση ασυλίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr