Την επιστροφή σε αναπτυξιακούς ρυθμούς για τις ευρωπαϊκές οικονομίες επιβεβαιώνουν τα στοιχεία της Eurostat, σύμφωνα με τα οποία τόσο το ΑΕΠ σε ευρωζώνη και ΕΕ όσο και η απασχόληση κινήθηκαν σε θετικό έδαφος το δεύτερο τρίμηνο του 2021.

Το εποχικά προσαρμοσμένο ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 2,0% στη ζώνη του ευρώ και κατά 1,9% στην ΕΕ, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ σε ετήσια βάση, σε σύγκριση δηλαδή με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, αυξήθηκε κατά 13,6% στην ευρωζώνη και κατά 13,2% στην ΕΕ, μετά από τη μείωση κατά 1,3% και στην ευρωζώνη και στην ΕΕ το προηγούμενο τρίμηνο.

Κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2021, το ΑΕΠ στις ΗΠΑ, όπως επισημαίνεται από τη Eurostat, αυξήθηκε κατά 1,6% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο (μετά +1,5% του πρώτου τριμήνου του 2021). Σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, το ΑΕΠ των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 12,2% (μετά +0,5% το προηγούμενο τρίμηνο).

Αύξηση της απασχόλησης

Ο αριθμός των απασχολουμένων αυξήθηκε κατά 0,5% στη ζώνη του ευρώ και κατά 0,6% στην ΕΕ το δεύτερο τρίμηνο του 2021, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Το πρώτο τρίμηνο του 2021, η απασχόληση μειώθηκε κατά 0,2% τόσο στην ευρωζώνη όσο και στην ΕΕ.

Σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, η απασχόληση αυξήθηκε κατά 1,8% και στην ευρωζώνη και στην ΕΕ, μετά τη μείωση κατά 1,8% και 1,6% αντίστοιχα κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Πηγή: OT

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr