Εξώδικο προς τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, τον ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργο Κύρτσο και τον εκδότη της εφημερίδας «Παραπολιτικά» Γιάννη Κουρτάκη επέδωσε η Όλγα Γεροβασίλη κάνοντας λόγο για «τις συκοφαντικές, αήθεις και ψευδείς δηλώσεις τους σε βάρος μου».

Διαγραφή αναρτήσεων

Η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη ζητάει την ανάκληση των δηλώσεων και την διαγραφή αναρτήσεων από τα social media  και το διαδίκτυο διαμηνύοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσει σε κατάθεση μηνύσεων και αγωγών.

Υπερασπίζομαι τ’ όνομά μου

«Υπερασπίζομαι το όνομά μου και επιθυμώ την απόδοση δικαιοσύνης για τα θύματα, ούτε δικάζω ούτε κατονομάζω. Μηνύω όσους φέρονται να συνομιλούν. Θα το πάω μέχρι τέλους» ανέφερε σε δηλώσεις της στο Open η κα Γεροβασίλη.

Σε ερώτημα γιατί δεν υπάρχει μήνυση κατά του κ. Ματθαιόπουλου ονομαστικά η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ  διευκρίνισε:

1. Η μήνυσή μου την οποία έχω κοινοποιήσει δημοσίως, περιέχει αφ ενός μήνυση προς την εφημερίδα Καθημερινή, όχι για την αναπαραγωγή ηχητικού ντοκουμέντου αλλά για την υιοθέτηση του περιεχομένου του (στο δημοσίευμα της Κυριακής) αναφορικά με το πρόσωπό μου. Η εφημερίδα προσπέρασε τα όσα υπαγορεύει η δημοσιογραφική δεοντολογία. Δε φιλοξενεί παράλληλα και τη δική μου άποψη.

2. Στο άλλο σκέλος της μήνυσης, όπου εγκαλείται κάθε υπεύθυνος, υπάρχει παράγραφος όπου, μεταξύ άλλων, λέει ότι εγκαλώ τους δύο φερόμενους να συνομιλούν στην επίμαχη συνομιλία η όποια δημοσιεύεται στην Καθημερινή της Κυριακής. Πρόκειται λοιπόν για απόσπασμα (μίας παράνομης) ηχογράφησης στην οποία δε γνωρίζω ποιοι συνομιλούν δε γνωρίζω ποιοι άλλοι παρευρίσκονται δε γνωρίζω τι έχει ειπωθεί συνολικά. Δεν γνωρίζω και δεν πρέπει να γνωρίζω διότι αυτό είναι ένα προϊόν υποκλοπής και όπως ξέρετε επισύρει ποινικές ευθύνες για όποιον το χρησιμοποιεί. Άρα εγώ δε μπορεί να είμαι αυτή!

Έκανα τις νομικά δέουσες κινήσεις

Όλα τα ανωτέρω εμπίπτουν στο πεδίο της αρμοδιότητας της Δικαιοσύνης. Από την πλευρά μου έχω προβεί άμεσα σε όλες τις νομικά δέουσες και ουσιαστικές κινήσεις ώστε και να διευκολύνω και το έργο της Δικαιοσύνης αλλά και να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Ούτε δικάζω ούτε κατονομάζω. Μηνύω όλους όσους φέρονται να συνομιλούν. Καταφέρομαι εναντίον όλων όσων προσπαθούν να σπιλώσουν το όνομά μου, την υπόληψή μου, την πολιτική μου πορεία και τη ζωή μου. Και αυτό θα συνεχίσω να κάνω. Δεν έχω λόγους να είμαι διακριτική απέναντι σε κανέναν! Και δεν πρόκειται να είμαι διακριτική απέναντι σε κανέναν που με προσβάλλει.

Τυμβωρυχία

Η ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας βεβαίως, παρά τη δημόσια παρουσία μου, παρά τις δημοσιοποιημένες νομικές κινήσεις που έχω κάνει επιμένει να προσπαθεί να με σπιλώσει με πρόσφατο παράδειγμα βουλευτή της χθες βράδυ στο κοινοβούλιο. Είναι πράγματι θλιβερό να τυμβωρυχεί η Νέα Δημοκρατία πάνω στους 102 νεκρούς με την επέτειο του θανάτου των ανθρώπων μπροστά μας. Έχει εγκαταστήσει, νομιμοποιεί το καθεστώς των κασετών στην ζωή μας ως κανονικότητα. Η δικαιοσύνη καλώς κάνει και κινείται και οφείλει να κάνει το έργο της απερίσπαστη, σημείωσε η κα Γεροβασίλη

Πηγή: tovima.gr