Ως «επείγουσα» χαρακτήρισε την ανάγκη δημιουργίας ενός «σούπερ» εμβολίου κατά του κορωνοϊού ο επικεφαλής επιδημιολόγος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, Άντονι Φάουτσι, κατά τη διάρκεια ακρόασης στην αμερικανική Γερουσία.

Συγκεκριμένα, ο Δρ Φάουτσι προειδοποίησε τη Γερουσία, ότι οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν την επείγουσα ανάγκη για το λεγόμενο «σούπερ» εμβόλιο, το οποίο θα είναι σε θέση να προλάβει την εμφάνιση νέων παραλλαγών της Covid-19, καθώς και άλλων κορωνοϊών.

«Κοιτάζοντας το μέλλον, στο πλαίσιο της αναπόφευκτης συνεχούς εμφάνισης νέων παραλλαγών, γίνεται ακόμη πιο επιτακτική η σημασία της ανάπτυξης ενός σούπερ εμβολίου για τους κοροναϊούς, συγκεκριμένα ενός εμβολίου που θα ήταν αποτελεσματικό ενάντια σε όλες τις παραλλαγές του SARS-CoV-2 και ενάντια σε όλους τους κοροναϊούς », είπε στους γερουσιαστές.

Μάλιστα, ο Φάουτσι προσέθεσε ότι οι ερευνητές του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νόσων (NIAID) σημειώνουν σημαντική πρόοδο στο θέμα. Ένα τέτοιο εμβόλιο – θεωρητικά – θα ήταν αποτελεσματικό όχι μόνο κατά της Covid-19, αλλά και απέναντι σε ένα ευρύ φάσμα ασθενειών, που εμπίπτουν στην «ομπρέλα» του κοροναϊού, συμπεριλαμβανομένου του κοινού κρυολογήματος.

Οι παρατηρήσεις του Φάουτσι έρχονται την ώρα που έχουν διατυπωθεί ανησυχίες από ειδικούς σχετικά με την ικανότητα της παραλλαγής Όμικρον να «αποφεύγει» την προστασία που παρέχει το εμβόλιο σε υψηλότερο ποσοστό συγκριτικά με άλλες παραλλαγές.

Η ακρόαση στη Γερουσία πραγματοποιείται σε μία «μαύρη» επιδημιολογικά ημέρα στις ΗΠΑ, με ρεκόρ κρουσμάτων, αλλά και νοσηλειών, ενώ την ίδια ώρα η κυβέρνηση Μπάιντεν δέχεται έντονη κριτική για την αργή αντίδραση απέναντι στην Όμικρον.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr